ХАОС У ПАРИЗУ, МАСА УПАЛА У ПАНТЕОН: Мигранти који себе зову „црни прслуци“, јуришали на полицију и ломили све пред собом! (ВИДЕО)

ХАОС У ПАРИЗУ, МАСА УПАЛА У ПАНТЕОН: Мигранти који себе зову „црни прслуци“, јуришали на полицију и ломили све пред собом! (ВИДЕО)

16 јула 2019

Група миграната данас је упала у Пантеон у Паризу, у знак протеста против будућих депортација.

Мигранти себе називају „црним прслуцима“, а у јуришању на чувени маузолеј дошло је и до сукоба са полицијом.Демонстранти, који су углавном били из западне Африке, ушли су у зграду. Туристи су евакуисани из маузолеја, где су сахрањени многи од најпознатијих француских личности.

Они су махали папирима у ваздуху, певали и захтевали да разговарају с премијером Едоуардом Филипеом о њиховом имиграционом статусу.

У изјави, протестна група себе је описала као „недокументоване, безгласне и безличне грађане Француске Републике“.

– Не желимо више преговарати са министром унутрашњих послова и његовим званичницима, сада желимо разговарати с премијером Едуардом Филипеом! – рекли су.У протесту је учествовало између 200 и 300 миграната, рекао је портпарол полиције Ројтерсу. Извршено је 37 хапшења. Међутим, друге процене – од активистичких група и сведока – кажу да је чак 700 људи учествовало у демонстрацијама.

– Сви људи који су ушли у Пантеон су евакуисани – рекао је премијер Филипе на Твитеру.

– Француска је земља заснована на владавини права која значи … поштовање јавних споменика и за памћење које они представљају.

Раније у петак, на десетине полицајаца било је распоређено да барикадира локалитет како би спречили људе да уђу док се протест одвијао.

(Тањуг)

KOMENTARI3 коментара

  1. persida says:

    Dok gluperda Makarona resave tudje probleme, zemlju mu se raspada.

  2. milorad2 says:

    njima se sprema "balkanizacija", a svi su tako zdušno igrali na grobu jugoslavije.Mislim da sada vide ŠTA se ovde progravalo i koji scenariji su uvežbavani.

  3. persida says:

    Francuska je unistena, jos se samo Nemacka donekle drzi. Dolazi zlatno dobra obnove nacionalnih diktatura, Arapi ce morati da se vrate u Izrael koji ih je i slao u Evropu, kako bi unistio hriscansku civilizaciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u