ХАОС У ПЕНТАГОНУ – ОД ДАНАС АМЕРИКАНЦИ НА ПАЦИФИКУ постају глинени голубови! ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА

ХАОС У ПЕНТАГОНУ – ОД ДАНАС АМЕРИКАНЦИ НА ПАЦИФИКУ постају глинени голубови! ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА

2 октобра 2019

Уз нове и унапређене типове ракета, међу којима је новоприказани суперсонични Донгфенг 100, Кина је показала фантастичан напредак у ракетној техници, као и да је овладала и хиперсоничним брзинама.

Војна парада поводом 70 година од проглашења Народне републике Кине и премијерно приказивање нове суперсоничне стратешке ракете Донгфенг 100 (ДФ-100 или ЦЈ-100) изазвал су праву светску сензацију.Још пре параде појавила се информација да овај тип ракете може да савлада унапређени амерички противракетни систем ТХААД, који је, поред осталих земаља, инсталиран и у Јужној Кореји.

ДФ-100 превози се камионом који је до сада превозио ракете ДФ-17, а спекулише се да треба да замени ракету ЦЈ-10, чији је домет био око 1500 километара. ДФ-100 треба да има већи домет и већу прецизност.

Осим ДФ-100, на паради је први пут приказана и ракета ЈЛ-2, која је, према речима војног аналитичара Мирослава Лазанског, стандардна ракета нуклеарних подморница класе Јин. Свака подморница има 12 таквих ракета са по једном нуклеарном бојевом главом и домет ових ракета је 7500 километара.

„Уз њих је приказана и друга генерација ракета Донгфенг 31 и Донгфенг 41, то су ракете чији је домет преко 11.000 километара“, каже Лазански.

„Донгфенг 31, Донгфенг 41, Донгфенг 21, који је убица носача авиона, плус овај најновији Донгфенг 100, показују фантастичан напредак кинеске ракетне технике, која је овладала и хиперсоничним брзинама, чиме је целу ситуацију у Западном Пацифику за Американце додатно искомпликовала“, каже он.„Американци, без обзира на снагу њихове Седме флоте, немају пуно капацитета да парирају Кини“, додаје он.

„Кина убрзано гради носаче авиона и имаће за пет година укупно пет носача авиона, од тога два на класичан, а три на нуклеарни погон, чиме ће бити пуно јача од америчке флоте у том делу Пацифика, пошто Американци не могу да своју комплетну ратну морнарицу распореде у Западном Пацифику“, објашњава Лазански.

KOMENTARI5 коментара

  • Miraš says:

   Mrak-onja s čime si našao da se ponosiš? Da li ti je sestra Viktorija Nuland? Možda voliš i kijevski evromajdan i beogradski 5-oktobar.

  • Istina says:

   Honk Kong je završena stvar... Kinezi će to da srede isto kao 88' godine sa studentom pred tankom, sećaš se? To su fini demonstranti koji miroljubivo demontriraju sa Američkim zastavama...

 1. rajko says:

  Čemu panika? Šta, guraće se sa Kinezima? Pa jes', tesan je taj Pacifik. Šta su se, bre razgaćili po svim morima i okeanima. Tako bahati misle da niko drugi ne sme ni da pomisli da postavi svoje snage u svoja mora!

 2. harry neron says:

  Sve dok po Pacifiku bestragno plovu tri Sea Wulf-a SAD kontrolišu Pacifik. Sve ostalo je busanje u prsa za unutrašnje upotrebe pojedinih država.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u