ХАОС У ПРИШТИНИ: Харадинај поново прети ратом! Шиптари се посвађали око такси!

HAOS U PRIŠTINI: Haradinaj ponovo preti ratom! Šiptari se posvađali oko taksi!

19 jula 2019

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj rekao je da ako bi se svi politički lideri u Prištini obavezali zajedničkom izjavom da takse na robu iz Srbije neće biti ukinute „bez priznanja Srbije“ onda bi se, smatra Haradinaj, priznanje i dogodilo.

“Ako to uradimo, uveravam vas da dolazi priznanje. Dobijamo uslov za priznanje od Srbije“, tvrdi Haradinaj i navodi da onda „neće biti zamrznutog sukoba ili eventualnog rata“, prenela je Koha.Haradinaj je rekao i da unutrašnje podele između političkih lidera slabe poziciju Kosova kao i da izjave lidera političkih stranaka „čine da Kosovo izgleda inferiorno u odnosu na Srbiju“.

Dodaje da je zahtevao da se uradi zajednička izjava svih lidera da se takse neće povući „bez priznanja Srbije“ i pozvao lidere parlamentarnih političkih stranaka da se priključe izjavi da Priština „neće vratiti Srbiju na tržište bez priznanja Kosova“.

On je rekao da se očekuje da će se u septembru u Parizu održati sastanak, navodeći da ga je „pozvao savetnik predsednika Makrona“.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Beli Orao says:

    Trla baba lan za politički dan!!! Sve su to želje ISTINA tek dolazi!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *