ХАОС У ПРИШТИНИ: Харадинај стигао у Приштини и одмах поменуо Додика; НОВИ ПРЕМИЈЕР КОСОВА БИЋЕ…

HAOS U PRIŠTINI: Haradinaj stigao u Prištini i odmah pomenuo Dodika; NOVI PREMIJER KOSOVA BIĆE…

26 jula 2019

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj objavio je da je kasno sinoć stigao iz Haga u Prištinu i da će nastaviti sa aktivnostima u vladi.

Haradinaj je na Fejsbuku napisao da njegova nevinost ne može da se dovodi u pitanje i da nikakva zloupotreba ne može da uzdrma suvereno pravo Kosova.„Granice Kosova ne smeju da se tiču nikoga. Kosovu se ne može nametnuti „Dodik Republika’. Bezuslovni dijalog, odmah“, objavio je Haradinaj.

Do njega su, kaže, stigle glasine da obavljanje vladinih dužnosti nakon ostavke nije ustavno, ali navodi da ne može da se usudi da ostavi vakuum, jer Kosovo ne može da snosi posledice vakuuma u vlasti.

On je pozvao stranke koje misle drugačije da se obrate Ustavnom sudu i istakao da će poštovati odluku tog suda. Iz njegovog kabineta za danas u 14 časova zakazana je redovna sednica kosovske vlade.

Ljimaj: Raspuštanje parlamenta samo uz saglasnost stranaka

Predsednik Socijaldemokratske inicijative Fatmir Ljimaj izjavio je danas da posle ostavke premijera privremenih institucija u Prištini Ramuša Haradinaja, bez saglasnosti političkih partija parlament neće moći da se raspustiti, što bi, takođe, onemogućilo raspisivanje vanrednih izbora.

On je za prištinsku televiziju K7 rekao i da predsednik Hašim Tači nema pravo da raspusti skupštinu bez saglasnosti političkih stranaka u parlamentu. „Ne postoji drugi način za izbore osim da se raspusti parlament“, rekao je Ljimaj, prenela je u četvrtak RTK2. Ljimaj je precizirao i da „raspuštanje parlamenta ne može da se obavi bez potrebnih 80 glasova“.NOVI PREMIJER BIĆE PACOLI!?

Ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova i zamenik premijera Bedžet Pacoli trebalo bi da preuzme dužnost kosovskog premijera u skladu sa zakonom, piše „Klan Kosova“.

Prema ustavu privremenih kosovski institucija, vlada se nije raspala, jer je parlament još aktivan.

„Klan Kosova“ zaključuje da bi Pacoli trebalo da preuzme premijersku dužnost, dok kosovski predsednik Hašim Tači ne donese odluku o nasledniku, jer Haradinaj više nema pravo da saziva sastanke vlade.

KOMENTARI6 komentara

 1. test01 says:

  teroristicka banda. Kakav razgovor i sa kime? Zasto se poternice koje su odavno isporucene u Interpol ne postuju? Za koga radi trenutna vlast Srbije - mislim da je svima jasno!

 2. rajko says:

  Što haos? Njima baš lepo.

 3. Nikola says:

  Kad kažeš Dodik, treba da staneš mirno, pacove šiptarski!

 4. Slobodanka says:

  Kosovo Republika ... Dodik Republika. Ovaj zaziva sudbinu i više sile da na kraju Dodik ili neko poput Dodika biće premijer Kosova.

 5. Slobodanka says:

  Formiranje ZSO je jedan jedini uslov koji je u startu briselskim sporazumom predvidjen kao obaveza za Prištinu. Dakle taj uslov postavio je Brisel, tačnije EU. Zašto Haradinaj neće da ispuni uslov Evropske unije? Po svoj prilici zadatak i cilj Brisela tj. EU celo vreme bio je samo to da najpre dovuku glupačicu Srbiju za pregovarački sto, i zatim da joj u miru otmu ono što nisu postigli 1999 godine i na bazi Rezolucije 1244. A kad to postignu mogu da šutnu Srbiju. Naravno neće to šutiranje pred očima evropske i svetske javnosti uraditi prefinjena EU, ali imaju na terenu potrčka za to, a to je Haradinaj. On Da li je Haradinaju i baš sada dato u zadatak da etnički očisti Kosovo? Sa ciljem da baš sada pokrene nove sukobe? U vezi dijaloga Beograd-Priština iz EU su često ponavljali da žele da sačuvaju mir u Evropi. Izgleda da baš o tom "čuvanju mira" lagali su celo vreme. Spremaju se sinhronizovano SAD, EU i NATO za novi udarac i pričajući o miru čuvaju faktor iznenadjenja, da bi taj udarac bio uspešan. Eu-ropa se uopšte ne bi potresla ako bi ovde ponovo bilo sukoba, nego pre će biti da im baš odgovara da pored sukoba u Ukrajini bude i novih sukoba u Srbiji. To bi bio dvostruki pritisak na Rusiju i izazivanje Rusije direktno na teritorije Evrope, u dva slovenska dvorišta. Na to treba dodati i obaveze Rusije povodom ruske vojne prisutnosti u Siriji, i na drugim mestima. Iznad svega je dirigentska palica SAD. Da li ta palica kaže, a sada zapalite još jednu ratnu vatru na mestu Kosovo-Srbija pa da vidimo ko je onda jači? SAD, NATO i EU žrtvujući nas kao miševe u laboratoriji - nadgornjavaju se sa Rusijom.

 6. Darko says:

  Sta reci, opet nas zavitlavaju. Ne hardinaj i šiptari nego ta medjunarodne zajednica (kako je mi zovemo). Ovo je ismejavanje Srpskog naroda. Ovo je pokazivanje moći. Hoće da pokažu kako smo mali i isporučujemo heroje koji su branili Srbiju. A oni oni malo zovu hardinaja na kaficu pa onda nazad. Oni znaju da je on koljač i zlikovac ali hoće nama da pokažu da mogu da rade šta hoće. Zašto to pokazuju, pa zato sto mi sve vise puzimo i molimo da dodajemo u krilo Srboubica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *