ХАОС У ПРИШТИНИ – ШИПТАРИ КИПТЕ ОД БЕСА: Косово на форуму у Албанији представљено фуснотом – „баш како жели Србија“

HAOS U PRIŠTINI – ŠIPTARI KIPTE OD BESA: Kosovo na forumu u Albaniji predstavljeno fusnotom – „baš kako želi Srbija“

23 februara 2020

Kosovo je na „Forumu za ubrzanje konkurencije i inovacija“ u Albaniji predstavljeno fusnotom i zvezdicom, prenosi Kossev.

Zvezdica označava neprejudiciranje statusa u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i mišljenjem Međunarodnog suda pravde.Forumu je prisustvovala kosovska ministarka privrede Rozete Hajdari, a pojedini prištinski mediji pišu da se u Albaniji „desio još jedan skandal i da je Kosovo predstavljeno za stolom sa fusnotom, kako to želi Srbija“.

Ovaj okrugli sto su organizovali Savet za regionalnu saradnju i Svetski ekonomski forum. Forumu je prisustvovao albanski premijer Edi Rama i drugi političari u regionu.

Ideksonline i Gazeta Ekspress podsećaju da je Aljbin Kurti pre nego što je postao premijer kritikovao predstavljanje Kosova sa zvezdicom.

„Dakle, manje smo nego država, manje nego nezavisni (…) Ova vlada je prihvatila fusnotu koja nam osporava nezavisnost i sklonila je reč republika iz naziva zemlje“, podsećaju na Kurtijevu izjavu sa jedne od sednica kosovske skupštine iz 2012.

To da li će Kosovo biti predstavljeno zvezdicom ili ne, godinama unazad jedan je od kamena spoticanja u odnosima Beograda i Prištine. Prištinska strana je više puta napuštala konferencije i skupove kada je Kosovo bilo predstavljeno fusnotom. Sa druge strane i predstavnici Beograda su otkazivali učešća na konferencijama ili ih napuštali ako se Kosovo predstavi bez fusnote i zvezdice, jer Priština nije poštovala ono što je dogovoreno Briselskim dijalogom.

KOMENTARI3 komentara

 1. Novica says:

  Bravo Rama, tako treba, naučih reda šiptare....

  • Kosovac says:

   Bravo Novice, ala te Rama nasankao. ……….Već da ako nisi Ramin portparol.

 2. KRO-at strašnomlat says:

  j... ih Rama glavom i bradom :-)))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *