ХАОС У ПРИШТИНИ – ЗАПАД ПОЛУДЕО: До краја године пет земаља повлачи признање Косова

HAOS U PRIŠTINI – ZAPAD POLUDEO: Do kraja godine pet zemalja povlači priznanje Kosova

27 septembra 2019

Pet zemalja će do kraja godine povući ili suspendovati priznanje takozvane države Kosovo, izjavio je danas u Njujorku šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji je bio član srpske delegacije na 74. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

„Jedan od naših ciljeva u UN je bio da razgovaramo sa zemljama koje su nekada priznale Kosovo da preispitaju svoje odluke. U tom smislu smo imali veliki broj sastanaka i razgovarali smo sa predstavnicima tih zemalja. Ono što je sigurno je da će veoma brzo broj zemalja koje su priznale Kosovo pasti ispod polovine ukupnog broja zemalja članica UN“, rekao je Dačić.Još jedan od ciljeva srpske delegacije u UN, navodi Dačić, bio je i da zemlje koje nisu priznale nezavisnost Kosova ostanu pri tom stavu i da nastave da poštuju teritorijali integritet Srbije.

„I sa te strane smo dobili uverenje da nikakvih promena tog stava neće biti. Svaki naš razgovor bio je u vezi i sa Interpolom, i sigurni smo da Kosovo nema šanse da postane član Interpola ni na ovom zasedanju u Čileu u oktobru“, podvukao je Dačić.

KOMENTARI6 komentara

 1. petrovgrad says:

  Šta će reći Čeda Jovanović, Nataša Kndić, Sonja Biserko i ostali kad čuju ove vesti. Ivice, Ivice baš mi nerviraš ove iz NVO

 2. Republika Srpska says:

  iiiiiiiiiiihihihihiihihiiiiiiii...naciste opet mazno popizdikis :-)))

 3. opet ja says:

  A naš veliki prijatelj Erdogan još uvek smatra da je Kosovo nezavisno??!! I velika prijateljica Angela...

 4. Milan says:

  Ako i kad svih 5 povuku priznanja i pod uslovom da ne bude novih priznanja rezultat bi bio: 93 ZA nezavisnost Kosova od 193 države članice UN što je 48,19%. Važno je da je krenuo obrnut proces i na ovome treba konstantno raditi.

 5. Zoran says:

  Ali kad sam cuo da Ameri mole da ne trazimo od drugihj drzav ad apovuku priznanje,... Ne mogu da verujem d anemaju dostojanstvo, da pali na takjo niske grane. Jad, beda, cemer.

 6. Istina says:

  Brzo će doči do 15 država, kada shvate kakva zverstva su činili i na koji način su došli do države...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *