ХАОС У РЕГИОНУ – Шешељ изазвао скандал палећи хрватску заставу! ХРВАТСКА ДЕЛЕГАЦИЈА МОМЕНТАЛНО НАПУСТИЛА СРБИЈУ

HAOS U REGIONU – Šešelj izazvao skandal paleći hrvatsku zastavu! HRVATSKA DELEGACIJA MOMENTALNO NAPUSTILA SRBIJU

18 aprila 2018

DELEGACIJA Hrvatskog sabora, predvođena predsednikom Gordanom Jandrokovićem, prekinula je zvaničnu posetu Srbiji posle incidenta koji je izazvao predsednik Srpske radikalne stranke i poslanik Vojislav Šešelj.

„Uprkos vrlo dobrom početku službene posete i opredeljenosti da napravimo najbolje za unapređenje odnosa dve države, zbog ovoga čina kojim je grubo povređeno dostojanstvo Republike Hrvatske i hrvatskoga Sabora, prekinuli smo posetu”, objavila je pres služba Sabora.

Srpska radikalna stranka saopštila je da je njen predsednik Vojislav Šešelj ispred Skupštine Srbije „izgazio hrvatsku zastavu“ i psovao delegaciju Sabora Hrvatske koja se nalazi u zvaničnoj poseti Srbiji.Navela je da je Šešelj oko 12.00 ušao u zgradu Skupštine Srbije i da je sa njim bio narodni poslanik SRS-a Filip Stojanović.

Kada je na ulazu u Skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao je, oborio steg na beton, pokušao da iscepa zastavu, a onda su je on i Filip Stojanović gazili nogama. Pet članova obezbeđenja nisu bili u stanju da im otmu zastavu i steg“, piše u saopštenju.

Dodaje se da su Šešelj i Stojanović potom ušli u skupštinsko predvorje, gde se nalazila delegacija Sabora, kojoj je Vojislav Šešelj uputio niz psovki.

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković najoštrije je osudila „brutalni pokušaj ugrožavanja dostojanstva Narodne skupštine Srbije i delegacije Sabora Republike Hrvatske” od strane narodnog poslanika Vojislava Šešelja.

„Iskazano nepoštovanje prema državnim simbolima Republike Hrvatske, čija se delegacija na čelu sa predsednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem nalazi u prvoj istorijskoj poseti Srbiji, nedopustivo je i predstavlja uvredu i za srpski narod koji se diči tradicijom gostoprimstva” navela je Gojković.

Kako je rekla, incidenti i provokacije ove vrste, bilo da se dešavaju ovde u Beogradu, ili u Zagrebu, kao što je bio slučaj prilikom nedavne posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ne mogu i neće dovesti u pitanje čvrstu rešenost Republike Srbije da gradi i unapređuje dobrosusedske odnose sa Republikom Hrvatskom, zarad budućnosti naših građana, mira i stabilnosti u regionu.

KOMENTARI10 komentara

 1. Cetnik says:

  BRAVO!!!

 2. Brazik says:

  Na stranu hrvati iz Hrvatske. Ni ja ih ne volim. Govna. Ali kakvih je koristi imala ikada Srbija od ovih kreatura kao što su Šešelj, Čanak, Čeda, Risičević, muftija..., Cirkus Medrano. Slika i prilika Srbije. Zar smo na to spali da nam oni budu predstavnici?! Zar da nas predstavljaju učesnici farme, zadruge i ostale spodobe, Gde je taj učeni, pametni i vaspitani rodoljub Srbin, Zar su to Šešelj, Marjan...? Koji zabavljaju i zamajavaju narod, i viču dršte lopova dok neko drugi vuče konce. Pa dokle bre više seronje?

  • Zoran says:

   pa i Vucic ti bio sa Seseljom. I Dacic bio sa Slobom. St ati sad Seselj smeta toliko a ova dvojica jok?

 3. Velika Metla says:

  Tako treba! Kada vrate srbske teritorije i kad se Srbi vrate na svoja ognjišta sa njima tek tada imati kontakte,do tada ZAMRZNUTI SVAKI MOGUĆI KONTAKT SA TOM DIVLJOM HORDOM!

 4. Mirko says:

  Opet šteta na račun Srbije. Kako tako nešto ne napravi nijedan prostak, a da je Srbin? To radi doktor, ali doktor koji radi za Hrvate od svog izlaska iz Zenice, pa naovamo. I opet nekome treba crtati da on nije ni Srbin, niti radi za Srbiju, kao uostalom i mnogi drugi.Problem je što sada Hrvati na sva zvona telale po svetu, kakva je Srbija. Ovog trenutka on možda i jeste kivan na Hrvate, jer su ga oslobodili iz Haga, a onda pustili da ga osude 10 godina, čime pada u vodu njegovo busanje u prsa da je pobedio Hag i da ništa nije loše uradio za vreme rata.

 5. Sigurdur says:

  Tako je vojvodo,gazi te šahovničare

 6. Kulak says:

  Zauvek zabraniti bilo kakvim rvackim delegacijama da ulaze u Srbiju.

 7. Beli Orao says:

  I ustaše su palili srbsku kad je vučić bio u Zagrebi-te nazad ustaše!!!

  • Jovo says:

   I hrvati nisu puno bolji od vas,ali tamo nisu palili poslanici zastave,ali vi ste uvek bili i ostali primitivni balkaci

 8. Miraš says:

  Nekadašnje "bratstvo i jedinstvo" sada se svelo samo na bratstvo kvislinga i marioneta koji nas kao stado ovaca vodaju u EU. Makron kaže da nećemo biti ni primljeni u EU, sigurno ne dok sve ne rasprodamo (=obavezne reforme), a da nema više ni gledanja prema Turskoj i prema Rusiji. Ovo je dvostruko DUPLO GOLO ..... !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *