ХАОС У САВЕТУ БЕЗБЕДНОСТИ – ПРЕКИНУТА СЕДНИЦА: Русија тражила да Приштина уклони заставу

HAOS U SAVETU BEZBEDNOSTI – PREKINUTA SEDNICA: Rusija tražila da Priština ukloni zastavu

13 aprila 2021

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija prekinuta je ubrzo pošto je počela, nakon što je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski zatražio da predstavnica Prištine promeni ili ukloni zastavu tzv. Kosova jer, kako je naglasio, tzv. Kosovo nije opštepriznata država.Poljanski je zatražio da predstavnica tzv. Kosova „promeni pozadinu ili ukloni zastavu“ kako bi se nastavila sednica.

„Nismo protiv učešća predstavnika Kosova na našem sastanku. To je već utvrđeno praksom. Bilo kako bilo, želeo bih da skrenem pažnju članova Saveta bezbednosti da gospođa Gervala (predstavnica Kosova) sedi u pozadini amblema Kosova. Kao što znate, Kosovo nisu svi priznali za državu. To je teritorija, i osam članova Saveta bezbednosti ne priznaju Kosovo za državu. S tim u vezi, da bismo nastavili, moramo da zamolimo predstavnicu Kosova ili da promeni pozadinu ili da skloni zastavu iza nje. Tada možemo da nastavimo“, rekao je Poljanski.

Nakon toga za reč se javio predstavnik Velike Britanije.

Britanski predstavnik je na to uzvrtio da ova sednica nije zvanični sastanak Saveta bezbednosti na kojoj se primenjuju ta pravila i dodao da je na poslednjem sastanku bila ista pozadina kao danas zbog čega, kako je rekao, „ne vidi razlog“ da se od predstavnice Prištine traži da promeni pozadinu na kojoj je kosovska zastava.

Prenos sednice je nakon ovoga prekinut radi konsultacija iza zatvorenih vrata.

KOMENTARI5 komentara

 1. Gagi says:

  Da li je bar sada nesto malo jasnije. Neka nam prodane duse i protivnici Rusije i dalje ispiraju mozak kako su nam prijatelji na zapadu, u njihovoj udruzenoj antisrpskoj ljudozderskoj koaliciji. Neka ljudi koji imaju vremena i oni koji se jos cuvaju od ovog zapadnog otrova - Covida, pronadju istorijsku literaturu i neka prouce odnos Britanaca i Turaka u okupacionim vremenima pod kojim smo bili blizu petsto godina. Vrlo jasno se moze videti uzajamna saradnja protiv zajednickog neprijatelja - Srba. Skoro isto ili slicno je i danas, tajna diplomatija i zajednicki protivnik.

  • Ivana says:

   Vučićevi veliki prijatelji i prijatelji svih petokolonaša iz Srbije i vučkovih prijatelja iz evrope i papak iz vatikana smrtna opasnost za Srbe.

   • Pravda says:

    Pirgavom govancetu ne smeta zastava on bi da je zadrzi, a koliko su samo genocida pocinili, nad indijancima, nad abordzinima, nad indijcima, kinezima i ko zna nad kim sve, mars majku vam jebbem genocidnu.

 2. Pingback: HAOS U SAVETU BEZBEDNOSTI – PREKINUTA SEDNICA: Rusija tražila da Priština ukloni zastavu – Prava istina o svemu

 3. Beli Orao says:

  Ima vučko i prijatelja Srbije sjedi u njemačkoj ambasadi u Bg. Đubre i jedan i drugi , trebalo bi ih obojicu .... znate šta već !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *