ХАОС У САВЕТУ БЕЗБЕДНОСТИ! Русија потегла најтеже питање, Америка моментално ставила вето

HAOS U SAVETU BEZBEDNOSTI! Rusija potegla najteže pitanje, Amerika momentalno stavila veto

21 maja 2020

SAD su blokirale ruski predlog deklaracije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija kojim se osuđuje strano mešanje u unutrašnje poslove Venecuele i narušavanje njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, saopštio je Dmitrij Poljanski, prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN.

U sredu je Savet bezbednosti UN-a održao raspravu o nedavnom pokušaju oružanog upada u Venecuelu. Venecuelanski ministar unutrašnjih poslova Horge Areaca je 3. maja saopštio da su vlasti sprečile upad kolumbijskih militanata gliserima iz Kolumbije. predsednik Konstitutivne skupštine Venecuele Diosdado Kabelo je saopštio da je ubijeno osam napadača. Predsednik Nikolas Maduro je izjavio da je svrha upada bila da se on likvidira, a među zarobljenim napadačima bila su dva američka državljana, koje je on nazvao pripadnicima službe obezbeđenja američkog predsednika. Vlasti Sjedinjenih Država i Kolumbije saopštile su da nisu povezane sa događajem.Govoreći u Savetu bezbednosti UN-a, Poljanski je predložio da se da saopštenje Saveta bezbednosti za štampu. U nacrtu dokumenta se kaže da članice Saveta bezbednosti odbacuju upotrebu ili pretnju upotrebom sile, predviđenu Poveljom UN-a, ponovo potvrđujući odgovarajuće rezolucije u vezi sa osudom terorizma i svim njegovim oblicima i manifestacijama, kao i upotrebom plaćenika.

„Članovi Saveta bezbednosti pozvali su na rešenje trenutne situacije u Bolivarskoj Republici Venecueli dijalogom između Venecuelanaca, bez spoljnog uplitanja, mirnim i političkim sredstvima u okviru ustava zemlje i uz puno poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Venecuele“, navodi se u dokumentu, prenose RIA Novosti.

„Ovo je projekat koji je Rusija predložila za usvajanje nakon današnjeg sastanka Saveta bezbednosti UN-a. Nema optužbi, samo podrška osnovnim zajedničkim stvarima. Ubila ga je Stalna misija SAD pri UN-u u roku od devet minuta nakon ćutanja“, napisao je Poljanski na Tviteru.

„Postoje li još pitanja o tome koliko je `konstruktivan` položaj SAD-a o Venecueli?“, rezimirao je diplomata.

(vostok.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Za Srbiju says:

  To i ptice na grani pevaju.

 2. milorad2 says:

  USA sve više liče na poludelog golema koji ne zna gde bije više.Raznorazne zakulisne strukture interesnih grupa su urušile VLADU i DRŽAVU u toj zemlji do te mere da komotno možemo zaključiti da imamo posla sa totalno obezglavljenom i nekontrolisanom vojnom huntom u tom regionu.To se jeasno pokazuje na slučaju venecuele gde odredjena grupacija iz FINANSIJSKOG sektora (nadjene su velike rezerve zlata u venecueli i nafta uopšte nije predmet niti razlog pritiska na venecuelu,to je sekundarna dobit za napadača trenutno) guraju i dalje ispod žita totalno suludi plan sa lažnim predsednikom i navodnim pokretom otpora kombinovan sa IZGLADNJIVANJEM stanovništva a sve radi instaliranja male grupice sopstvenih agenata kao vlade venecuele i uspostavljanja otvorene HUNTE u toj državi.Na svu sreću taj recept je zastareo i potpuno je omanula SVAKA akcija koju su pokušali, ostaje im samo još direktna otvorena agresija američkih oružanih snaga i tu će da se vidi koliko je USA još uvek država njernih gradjana i stanovništva a koliko je PRIVATNI servis odredjenog dela oligarhije i plutokratije koja vlada tamo.Ja mislim da će oni ipak pokušati napad jer jednostavno ne mogu da se pomire sa porazom u specijalnom ratu a i ako maduro i njegovo okruženja ostanu na vlasti svakako mogu očekivati njihovo delovanje protiv interesa američkih banaka u čitavom regionu i to je sada obno što njih brine.Ako vnencuela preživi ovaj napad biće tu veselja i u kolumbiji a i u brazilu:)

 3. Rista says:

  Možda do pre koju deceniju sam i mislio da UN nešto zaista rade za ljude sveta, ali to davno niti mislim niti je istina. Koga više tangira šta UN "odlučuje"! UN je merička organizacija, bila i ostala, naslednica američke Lige Naroda i ne razumem zašto male države troše pare na svoje ambasadore u UN kada se tamo pita Amerika? Pošalješ taksi u meričku ambasadu u svojoj državi i za po sata sve saznaš a košta te 100 dinara. Pošalješ ambasadora u UN i nikada nište ne saznaš a košta te 10 miliona dinara. Pa kad su ameri hteli da bombarduju Srbiju, izbacili su je iz UN. Eto, nismo više bili član Organizacije Ujedinjenih Nacista i sve smo znali. Usput, Kina i Rusija nisu stavile veto na izbacivanje Srbije iz UN, jer da jesu, ne bi bilo glasanja i ne znam, mislim kao Kina i Rusija su bile "uzdržane". Moš misliti. Postoji nekoliko desetina grandioznih lažnih organizacija na svetu a ipak sve rade, sve su meričke i sve podržavaju američke interese ili su antiljudske. Praktično, to su strašila ovog sveta. OUN, humanitarni lekari, SZO, međunarodni sud pravde...A Srbi se uzdaju u neku američku rezoluciju i iskreno misle da će im ta raezolucija, koja između ostalog nikada nije niti zaživela niti primenjena, povratiti otete teritorije, vratiti nekoliko miliona Srba na naše teritorije, a tamo već stvorene kojekakve države i dišu zavrat Srbiji. Šta su UN radile kada je amerika napala Koreju i pocepala je ko panta pitu? Šta su UN radile kada je amerika napala Vijetnam i vratila ga u kameno doba? Šta su UN radile kada je amerika bombardovala Srbiju? ocrnjivale Srbiju i takmičili se ko će više pljunuti na nas. I stvarno su nas ispljuvali, maltene doživotno. Glupi narodi sveta se radovali jer je "amerika izgubila" ratove u Koreji i Vijetnamu. Kako? Pa pola Koreje je napunjeno američkim atomskim bombama, bar tako mi izgleda mada ne znam šta sve imaju tamo, ceo Vijetnam je američki saveznik danas...Kina, nekada debeli saveznik Vijetnama je danas nerijatelj Vijetnama. Šta bi bilo kada bi Amerika predložila istu tu rusku rezoluciju za Siriju? Pa Rusija bi stavila veto. Kad se konji igraju, magarci stradaju. Ovaj svet nema međunarodnih organizacija. Do juče je imao samo američke organizacije a od juče ima pridružene organizacije Rusije i Kine. Ja sam u svojoj kući otvorio MUNa! Moje Ujedinjene Nacije. Ako neko želi da se pridruži, članstvo godišnje je 1 milijardu dolara. Drugim rečima ne trebate mi, ali ako neka budala ipak uplati milijardu dolara, daću vam špajz pa napravite MUN ambasadu. I nemo da serete puno jer ću vas izbaciti iz MUNa. Mislim, to će sve da radi isto kao i veliki brat UN a pošto ni UN ne radi ništa, neće ni MUN,ali ćete imati utešni utisak da se nešto događa u vašu korist. Uvek ću biti na vašoj strani, samo dajte pare.

  • doktrina soka says:

   Dobar! Un strava skupa stolica za zasluzne gradane 219 drzava,koje nicemu dobrom za svetsku populaciju ne sluze,osim pranja para.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *