ХАОС У СБ УН: Трамп похвалио Русију, а напао Кину и Иран! ОЧЕКУЈЕ СЕ ОДГОВОР

HAOS U SB UN: Tramp pohvalio Rusiju, a napao Kinu i Iran! OČEKUJE SE ODGOVOR

26 septembra 2018

Američki predsednik Donald Tramp na sednici Saveta bezbednosti UN zahvalio je Rusiji, Iranu i Siriji zbog prekida vojnih akcija u Idlibu.

Na početku govora u UN, Tramp se odmah okomio na Iran, ponavljajući svoju jučerašnju tezu sa Generalne skupštine UN: „Ne možemo dozvoliti da tako užasni režim ima nuklearno oružje“.Upravo zato su, govori Tramp, SAD izašle iz nuklearnog sporazuma i uvele sankcije Iranu.

Završivši sa kritikom Irana, američki predsednik mu se odmah zahvalio, kao i Rusiji i Siriji što je zaustavljena ofanziva na sirijsku provinciju Idlib.

Amerika je spremna da uradi sve da se reši situacija u Idlibu i spreči pogibija civila, rekao je Tramp u SB UN.

Tramp je neočekivano promenio dnevni red sednice i počinje da optužuje Kinu za mešanje u predstojeće izbore za Kongres u SAD.„Oni ne žele da ja i moji ljudi pobedimo“, rekao je američki prededndik. Predstavnik Kine je ovo dočekao prilično zbunjeno.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

  1. Miroslav says:

    Jedino je Amerika upotrebila nuklearno oružje i to protiv civila. Iran čak i nema nuklearno oružje a optužen je da ima užasan sistem. Najužasnije gnjusne gnjide su Izrael, Amerika i Britanija.

  2. Miraš says:

    U ime koje Amerike Donald Tramp se zahvalio Rusiji, Siriji i Iranu? On je predsednik svih pa mogao je da se zahvali u ime svog tabora ili u ime njegove konkurencije tj. duboke države. Američki jastrebovi sigurno nisu zadovoljni zbog poslednjeg dogovora o demilitarizovanim zonama u Idlibu jer zahvaljujući tome trenutno izostaje njihov planirani udar po Siriji.

  3. Velika Metla says:

    Po pitanju nuklearnog oružja vi naci-amerikanci bi MORALI u najmanju ruku da ćutite! Vi ste napravili genocid nad japanskim narodom,i JEDINI u svetu koji su upotrebili atomsko oružje a sve zbog vašeg kukavičluka! Niste imali petlju "sići dole",pa se kao muško,PRAVO MUŠKO,potući s Japancima,nego ste se poneli kao najgore kukavice,kakvim ustvari i jeste!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *