ХАОС У СЕВЕРНОЈ ИРСКОЈ: Дигла се ПРАВА ИРСКА РЕПУБЛИКАНСКА АРМИЈА

HAOS U SEVERNOJ IRSKOJ: Digla se PRAVA IRSKA REPUBLIKANSKA ARMIJA

20 aprila 2019

Policija Severne Irske saopštila je da traga za više osumnjičenih za pucnjavu u kojoj je, tokom protesta u četvrtak uveče u Londonderiju, život izgubila novinarka Lajra MekKi, i apelovala na lokalno stanovništvo da im pomogne da „sklone ubicu sa ulica“.

Iz policije je saopšteno da je 29-godišnja lokalna novinarka najverovatnije pogođena zalutalim metkom, posle čega je preminula. Policija kaže da je velika verovatnoća da je za incident do kojeg je došlo tokom protesta odgovorna Prava irska republikanska armija (RIRA), prenosi AP.Pomoćnik načelnika policije Mark Hamilton izjavio je da je naoružani napadač ispalio više hitaca na policiju tokom nemira u četvrtak uveče.

„Verujemo da je to teroristički akt“, rekao je on.

Policija je večeras objavila snimak na kojem se vidi muškarac osumnjičen za pucnjavu u kojoj je ubijena MekKi.

Detektiv Džejson Marfi rekao je da lokalci znaju identitet napadača i pozvao ih da pomognu policiji da „skloni ubicu sa ulica“.

Ovo ubistvo podsetilo je mnoge na decenije nasilja koje su potresale Severnu Irsku pre Sporazuma na Veliki petak iz 1998. godine i naišlo je na osudu svih velikih političkih partija, kao i premijera Britanije i Irske, prenosi agencija.

KOMENTARI5 komentara

 1. Pravda says:

  Podrska nasoj braci Ircima.

 2. Za Srbiju says:

  Nas teraju da damo naše Kosovo, a njima ne pada na pamet da vrate Ircima Severnu Irsku.

  • milorad says:

   pa eto to su pravi skotovi!!!

 3. Budi Bog s nama says:

  Tako je, sever irske za sever kosova. Igra se velika utakmica, amerika i engleska biće zemlja Proleterska, sandej bladi sandej, evriting iz bi orajd, evrtitng iz bi okej, ali dolaskom pravednog i slavnog carstva Božijeg, zato bi kefl jer se jediono s Hristom i kroz veru Hristovu spašava od gneva Božijeg.

 4. fokus says:

  U toku je složena operacija vojne kontraobaveštajne službe mi5, a tiče se "bregzita"...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *