ХАОС У СИРИЈИ: Нападнута руска војска! УБИЈЕНА ЧЕТИРИ РУСКА ВОЈНИКА

HAOS U SIRIJI: Napadnuta ruska vojska! UBIJENA ČETIRI RUSKA VOJNIKA

2 februara 2020

Četvorica ruskih vojnih savetnika ubijena su tokom napada džihadista na pripadnike Sirijske arapske armije (SAA) u zapadnom Alepu.

Mediji koji su bliski pobunjenicima i džihadistima tvrde da su trojica Rusa poginula na licu mesta, dok je četvrti preminuo od zadobijenih rana.Kako prenose ovi mediji džihadisti koji su okupljeni oko Tahrira Al-Šama minobacačima su napali jedinicu SAA u kojoj su bili i ruski vojni savetnici. Ovaj napad se navodno dogodio u zapadnom Alepu, ali se ne navodi tačna lokacija.

Sirijska vojska je uspela nekako da odbije ovaj napad džihadista, ali je pretrpela gubitke u ljudstvu i tehnici. Još nije poznato koliki je broj žrtava među pobunjenicima.

Međutim, ovu informaciju nisu potvrdili ni zvanična Moskva, kao ni sirijska vojska.

Lokalni mediji navode da ako se ova informacija ispostavi kao tačna da se očekuje žestoki odgovor ruskih vojnih snaga.

(Pravda)

KOMENTARI10 komentara

 1. Slobodanka says:

  Pored toga i ovo. > Malo južnije od zapadnog Alepa u Idlibu severno od grada Marat al Numan kod Saraqeba Turske snage su najpre veoma brzo osnovale tri nove kontrolne tačke. Dve su tik pored puta M4 severno i južno od Saraqeba s tim da su u blizini te južne tačke nasuli neki materijal na put > napravili su planinu na putu da bi sprečili napredovanje snaga SAA. Treća tačka je istočno od Saraqeba na lokalnom putu prema staroj kontrolnoj tački kod mesta Tal Tukan. To znači da Turska neće dozvoliti da snage SAA preuzmu Saraqeb odnosno da imaju kontrolu puta Hama-Alepo. Tu nije kraj iznenadjenjima. Zatim veoma brzo otvaraju još dva kontrolna punkta zapadno od Saraqeba jedan je bliže kod mesta Tarnaba a onaj udaljeniji je bliže gradu Ariha. Time su postigli da i desno i levo od puta M5 snage SAA nemaju prostora za dalje napredovanje na sever ka Alepu duž puta M5. Ako teroristi HTS izgube kontrolu tog puta M5 time bi značajno opala njihova dominacija u Idlibu, a Turska ih čuva kao majka da im se to ne dogodi. Ni tu nije kraj turske drskosti. Pod izgovorom da je gadjan njihov (turski) novi položaj kod mesta Tarnaba Turske snage iz nekoliko kontrolnih punktova i starijih i najnovijih počele su da gadjaju sa raketama položaje snage SAA! Dakle Turska se otvoreno stavila na stranu najgorih terorista u Idlibu pod izgovorom da čuva primirje od "nevaljalih" Asadovih snaga.

  • persida says:

   Da, za sve je kriva Turska, a gluperda Putin koji tu Tursku naoruzava i veruje joj, opet ispade pametan.

   • Mile says:

    Rusija ne naoružava Tursku ofanzivnim naoružanjem. Ako misliš na S-400 to su odbrambeni sistemi.

 2. Slobodanka says:

  Ruska avijacija i dalje gadja grad Saraqib, a snage SAA sada su najbliže tom mestu oko 2km sa zapadne strane puta. Ako predju još ta dva kilometra i udju u Saraqeb naći će se izmedju četvorostruke vatre turskih snaga.PRILIČNO RIZIČNA OPERACIJA ZA SNAGE SAA. Nema sumnje da zbog svega ovoga tokom nedelje desiće se razgovor Moskva-Ankara, medjutim na dugačkom severu Sirije zbog održavanja mira i stabilnosti Ruske vojne snage imaju saradnju sa Turskom stranom, imaju zajedničke patrole itd., te ako sada ovde u Idlibu naprave raskid sa Turskom to automatski znači i raskid u tom dugačkom severnom delu. BIĆE VEOMA ZANIMLJIV RASPLET OVE SITUACIJE U IDLIBU KOD SARAQIBA.

 3. Slobodanka says:

  Erdogan je upravo izjavio da oko 35 - 40 sirijskih vojnika su ubili u Idlibu. (To je 9-10 puta više od poginula 4 ruska vojnika. Pogibiju ruskih vojnika nije pomenuo ali u suštini i njih su ubili Erdoganovi ratnic.i Zatim kaže da operacije Turske u Idlibu se nastavljaju > oko 40 meta biće cilj u Idlibu, biće gadjane. Erdogan najavljuje i upotrebu F-16 aviona u Idlibu. ... MIRIŠE NA VELIKI RAZLAZ. A S-400 KOJI JE KUPILA TURSKA OD RUSIJE, DA LI ĆE ZAVRŠITI U AMERIČKIM RUKAMA?

  • Slobodanka says:

   ISPRAVLJEN TEKST: Erdogan je upravo izjavio da oko 35 - 40 sirijskih vojnika su ubili u Idlibu. (To je 9-10 puta više od poginula 4 ruska vojnika. Pogibiju ruskih vojnika nije pomenuo ali u suštini i njih su ubili Erdoganovi ratnicI sžihadisti u Idlibu > ovo je moja primedba.) Zatim kaže da operacije Turske u Idlibu se nastavljaju > oko 40 meta biće cilj u Idlibu, biće gadjane. Erdogan najavljuje i upotrebu F-16 aviona u Idlibu. ... MIRIŠE NA VELIKI RAZLAZ. JOŠ JEDNO VAŽNO PITANJE VISI U VAZDUHU: PVO SISTEMI S-400 KOJI JE KUPILA TURSKA OD RUSIJE, DA LI ĆE ZAVRŠITI U AMERIČKIM RUKAMA? SAD je slabiji od Rusije sa PVO sistemima, to bi im baš odgovaralo.

 4. Slobodanka says:

  Upravo su se oglasili i sirijski državni mediji: "Odgovor turskih snaga u Idlibu nema za rezultat ni ranjavanje ni oštećenja (štetu)." Ovim praktično odmah demantuju Erdoganovu tvrdnju da su Turci u Idlibu ubili 35-40 sirijskih vojnika.

  • Slobodanka says:

   Dok Sirijska opservatorija za ljudska prava (ona što ima službenika 1 (jedan) i to u Londonu) oglasila se sa tvrdnjom da je 6 sirijskih vojnika poginulo kao rezultat turskog bombardovanja u Idlibu.

 5. Slobodanka says:

  Erdogan laže. Kaže naprimer da Turski lovci F-16 nastavljaju napade na položaje sirijske vojske u provinciji Idlib kao odgovor na napad na pripadnike Oružanih snaga Turske. Medjutim dosad nije bilo prisutne turske avijacije u Idlibu, prema tome turska avijacija nije u mogućnosti da nešto nastavlja u Idlibu. Pre dva sata objavljena je vest da ruska avijacija bombarduje Saraqib, a od turskih lovaca F 16 ni traga.

 6. Miraš says:

  VEST: "Turska vojska nije obavestila Rusiju o premeštanju svojih snaga u zoni Idliba, kada je dospela pod vatru sirijskih vladinih snaga, saopštio je ruski Centar za pomirenje zaraćenih snaga u Siriji. ... U saopštenju se navodi da avioni turskog ratnog vazduhoplovstva nisu prekršili sirijsku granicu i nisu zabeleženi napadi na položaje sirijskih trupa, precizira se u saopštenju ruskog Centra za pomirenje. „Vazdušni prostor iznad zone deeskalacije Idlib stalno nadgledaju ruske vazduhoplovne snage. Turske vazduhoplovne snage nisu povredile državnu granicu Sirije, niti su zabeleženi napadi na položaje sirijskih trupa“, navodi se u saopštenju. ... Vojske Rusije i Turske nalaze se u stalnom kontaktu, saopštio je Centar i dodao da je prema postojećim informacijama „nekoliko turskih vojnika ranjeno“. Takođe je organizovana i evakuacija ranjenih u Tursku. Ranije je Ministarstvo odbrane Turske saopštilo da su četiri turska vojnika poginula, a devet je ranjeno u sukobima sa sirijskim vladinim snagama u Idlibu."

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *