ХАОС У СИРИЈИ! Сукоб руске ВОЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ и америчких ОKЛОПЊАKА, ситуација на ивици РАЗМЕНЕ ВАТРЕ

HAOS U SIRIJI! Sukob ruske VOJNE POLICIJE i američkih OKLOPNJAKA, situacija na ivici RAZMENE VATRE

24 maja 2020

Juče je američka vojnika presrela jedinicu ruske vojne policije tokom rutinske patrole u blizini grada Tel Tamr na severu provincije Hasaka.

Prema lokalnim izvorima koje prenosi Saut Front nekoliko američkih oklopnih vozila je blokiralo auto-put M4, i time su sprečili Ruse da se vrate u svoju bazu u Al-Kamišliju.Zbog toga je ruska jedinica morala da se vrati dužom rutom preko saobraćajnice Darbasija-Amuda.

Ovakvi incidenti su postali česti u provinciji Hasaka. Pre tri dana sirijski vojnici su blokirali put američkoj patroli u blizini Tel Tamra, a pre toga su ruski vojnici presreli američki konvoj istočno od Al-Kamišlija.

Ruska vojna policija regularno patrolira okolinom Tel Tamra, i spremaju se da 25. maja i otvore za saobraćaj dugačak deo auto-puta M4 koji povezuje Hasaku, Raku i Alepo.

Sa druge strane, Amerikanci se na sve načine trude da ograniče kretanje ruske vojske na severu Sirije, pogotovo u blizini strateški važnih saobraćajnica.

Te provokacije i ometanja bi mogli da odlože ruske planove za otvaranje auto-puta, na koje su hiljade ljudi širom severa Sirije čekale već šest meseci.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *