ХАОС У СУДНИЦИ ОКО ХАРАДИНАЈА: Десило се оно што је Вучић најавио!

HAOS U SUDNICI OKO HARADINAJA: Desilo se ono što je Vučić najavio!

24 jula 2019

U Specijalizovanom tužilaštvu u Hagu završeno je saslušanje tzv. premijera privremenih prištinskih institucija u ostavci Ramuša Haradinaja.

On je novinarima ispred zgrade tužilaštva rekao da je na saslušanje pozvan kao osumnjičeni i da mu je tužilaštvo savetovalo da ne govori o toku ispitivanja.– Ispunio sam zakonsku obavezu kao osumnjičeni. Dobio sam pravni savet da ne odgovaram za ono što su me pitali. To su zakonske procedure koje ne skrivaju nešto od javnosti, ali kako mi zakon ne dozvoljava … – rekao je Haradinaj, dodavši da još uvek ne zna „svoju ulogu“ u vezi sa onim zbog čega je pozvan kao osumnjičeni, preneo je prištinski Zeri.

Haradinaj se u tužilaštvu zadržao oko sat vremena.

Novinari nisu mogli da prisustvuju ispitivanju, niti da uđu u zgradu tužilaštva, jer je istraga zatvorena za javnost.

Nije poznato za koje se zločine sumnjiči jer tužilaštvo odbija da saopšti informacije o tome, naglašavajući da istraga nije javna.

Bivši predsednik tzv. Kosova Jakup Krašnići, stigao je u zgradu Specijalizovanog tužilaštva 20-ak minuta pre Haradinaja, a kako prenosi prištinska Zeri njegovo saslušanje je završeno.

Kosovo pres prenosi da Krasnići nije rekao da li ga je Specijalno tužilaštvo pozvalo kao svedoka ili osumnjičenog, ne navodi ni da li je Krasnićijevo saslušanje u tom sudu završeno ili će biti nastavljeno i sutra.

Inače, saslušanja Specijalnog suda po pravilu traju dva do tri dana, a tok saslušanja, odnosno pitanja Suda i odgovori osumnjičenih ili svedoka ostaju iza zatvorenih vrata.Specijalizovno tužilaštvo kojim od septembra prošle godine rukovodi američki tužilac Džek Smit nadležno je za istraživanje ratnih zločina počinjenih na Kosovu i Metojiji od 1998. do 2000. godine.

Prema Zakonu o Specijalizovanim većima i Specijalizovnom tužilaštvu, prilikom ispitivanja, Haradinaj će najpre biti upoznat sa svojim pravima, među kojima je i pravo da ne iznosi odbranu – da se brani ćutanjem, ali ukoliko odluči da odbranu iznese to može da traje dan, dva u zavisnosti od toga šta ima da kaže.

KOMENTARI9 komentara

 1. Kulak says:

  Da, ali upravo je objavljeno da hrvati ovom šiptarskom ratnom zločincu šalju vatrenu podršku.

 2. Beli Orao says:

  A češeš se po ti tari ubojico i koljaču , češi se češi imaš i zašto sad će se kliješta da stežu kad Rujo ima alat u ruci ! A tvoj bratko vučić samo izjavljuje što mu je drugi servirao pa pokušava sebi podignuti rejting!!!

  • marinko says:

   nema ko njemu suditi sudi mu onaj cije, vojnik bijo , srbija ga ne sudi

 3. padre says:

  Konačno je i Vučić jednom reka, što svi znamo!

 4. Ivke says:

  Ma kakav sud, to je opet farsa. Sve dok ne bude stojao mirno ispred ruskog sudije

 5. test01 says:

  farsa kao i sve ostalo po pitanju shiptarskih terorista koji su formirani i obuceni od strane tog istog zapada predvodjeni od strane USA pljackasa.

 6. doktrina soka says:

  Ko je pao na foruza Haradinaja i ostalih ratnih zlocina nad Srbuma,Romima I ostalim nesrecnicima,da ce im biti sudeno,taj je prespavao 20 i 21 vek. Droga radi Amerika se gradi.

 7. petrovgrad says:

  Sve zavisi Šta kaže Nataša Kandić, ili Bruno Vekarić,i ostali. Šta sad Mi hoćemo, zar takve nismo masovno oslobodili iz srpskih zatvora. Šta sad nije jasno Nebojši Čoviću, Koštunici i ostalim iz demokratske vlasti.

 8. persida says:

  Zlikovac se sprda ne samo sa Srbijom nego i sa Hagom. Ovog zlocinca uhapsiti i staviti u apsanu dok ne dobije metak u glavu. Vucicu izdajnice, gori si od njega.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *