ХАОС У УКРАЈИНИ: Порошенко бежи из земље!?

HAOS U UKRAJINI: Porošenko beži iz zemlje!?

13 aprila 2019

Porodica predsednika Ukrajine Petra Porošenka tajno odlazi iz zemlje pod lažnim imenima, piše ukrajinski portal „Strana“.

Prema podacima novinara, falsifikovana dokumenta predsedniku pravi Služba bezbednosti Ukrajine. Kako se navodi, Porošenkova porodica poseduje pasoše pod imenima: Vera Lazareva (Vera Lazarieva), Ivan Dehterjov (Ivan Dekhteriev), Evgenija Safonova (Evheniia Safonova), Aleksandar Siščikov (Oleksandr Syshchykov), Katerina Bojeva (Kateryna Boieva), Vitalij Kokorin (Vitalii Kokorin), Elena Senčenko (Olena Senchenko) i Olga Gerasimenko (Olha Herasymenko).U tekstu se navodi da je broj dokumenata dovoljan za „sve odrasle članove porodice i dadilju za decu“. Prema informacijama portala, u poslednje dve godine ukrajinski lider je bez zvanične objave posetio Maldive, Španiju, Norvešku i Francusku. Ranije je saopšteno da Porošenko putuje pod imenom „Mr. Petro Incognito“.

Početkom marta bivši ukrajinski ministar ekonomije Vladimir Lanovoj je izjavio da se Porošenko sprema da napusti zemlju nakon izbora. Prema njegovim rečima, šef države zna da ne može da pobedi na izborima, jer će u drugom krugu odgovarati za nezadovoljavajuće stanje u vojsci, korupciju, kršenje izbornog prava i Ustava države.

Kasnije je poslanik Vrhovne rade Sergej Leščenko pretpostavio da aktuelni šef države u slučaju poraza na izborima može da pobegne u Španiji ili Moldaviju, jer će mnogi zahtevati da on odgovara za svoja dela.

KOMENTARI4 komentara

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Ma kakva Moldavija. Na Zapad, kod svojih terorista koji su ga angažovali. Naravno, nisu uspeli, zato i beže.

 2. Boban za Srpskog Cara i carevinu Srbiju says:

  Da da Dobri Bog da tako urade i svi tamošnji i ov "naši" političari i da se narod spase bratoubilačkog rata koji nam se sada već kezi svojim krnjavim zubima...

 3. samostalan says:

  Ne bi me cudilo da se preseli u Moskvu, ima tamo puno zardjalih diktatora.

 4. Ime says:

  Unistio zemlju, zgrabio pare i bezi. Ma ne treba da mu dozvole da ode. Treba da odgovara za ono sto je uradio Ukrajini. Treba da odgovara zajedno sa ovim zlotvorima sa zapada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *