ХАОС У УКРАЈИНИ: Порошенко бежи из земље!?

ХАОС У УКРАЈИНИ: Порошенко бежи из земље!?

13 априла 2019

Породица председника Украјине Петра Порошенка тајно одлази из земље под лажним именима, пише украјински портал „Страна“.

Према подацима новинара, фалсификована документа председнику прави Служба безбедности Украјине. Како се наводи, Порошенкова породица поседује пасоше под именима: Вера Лазарева (Vera Lazarieva), Иван Дехтерјов (Ivan Dekhteriev), Евгенија Сафонова (Evheniia Safonova), Александар Сишчиков (Oleksandr Syshchykov), Катерина Бојева (Kateryna Boieva), Виталиј Кокорин (Vitalii Kokorin), Елена Сенченко (Olena Senchenko) и Олга Герасименко (Olha Herasymenko).У тексту се наводи да је број докумената довољан за „све одрасле чланове породице и дадиљу за децу“. Према информацијама портала, у последње две године украјински лидер је без званичне објаве посетио Малдиве, Шпанију, Норвешку и Француску. Раније је саопштено да Порошенко путује под именом „Mr. Petro Incognito“.

Почетком марта бивши украјински министар економије Владимир Лановој је изјавио да се Порошенко спрема да напусти земљу након избора. Према његовим речима, шеф државе зна да не може да победи на изборима, јер ће у другом кругу одговарати за незадовољавајуће стање у војсци, корупцију, кршење изборног права и Устава државе.

Касније је посланик Врховне раде Сергеј Лешченко претпоставио да актуелни шеф државе у случају пораза на изборима може да побегне у Шпанији или Молдавију, јер ће многи захтевати да он одговара за своја дела.

KOMENTARI4 коментара

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Ma kakva Moldavija. Na Zapad, kod svojih terorista koji su ga angažovali. Naravno, nisu uspeli, zato i beže.

 2. Бобан за Српског Цара и царевину Србију says:

  Да да Добри Бог да тако ураде и сви тамошњи и ов "наши" политичари и да се народ спасе братоубилачког рата који нам се сада већ кези својим крњавим зубима...

 3. samostalan says:

  Ne bi me cudilo da se preseli u Moskvu, ima tamo puno zardjalih diktatora.

 4. Ime says:

  Unistio zemlju, zgrabio pare i bezi. Ma ne treba da mu dozvole da ode. Treba da odgovara za ono sto je uradio Ukrajini. Treba da odgovara zajedno sa ovim zlotvorima sa zapada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u