ХАОС У УН: Дачић бриљира! ОБРУКАО ФЉОРУ ЧИТАКУ И ШИПТАРЕ

HAOS U UN: Dačić briljira! OBRUKAO FLJORU ČITAKU I ŠIPTARE

1 novembra 2019

U sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku počela je sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj stavove Srbije zastupa šef diplomatije Ivica Dačić.Govori Zahir Tanin

Prvo govori Zahir Tanin, izaslanik UN na KiM, koji podnosi izveštaj o izborima na tzv. Kosovu.

On je podsetio na hapšenje pripadnika UNMIK-a od strane prištinskih vlasti!

Međunarodna zajednica posle izbora na KiM očekuje da novi lideri potvrde svoju posevećenost pregovorima sa Beogradom i obezbede da prepreke za dijalog budu uklonjene, izjavio je večeras na sednici Saveta bezbednosti UN šef Unmika Zahir Tanin.

– Poseban napor treba da bude uložen da politička retorika i akcija utiču na napredak dijaloga posle godinu dana zastoja – rekao je Tanin.

Dačić počeo govor

Šef srpske diplomatije rekao je da Srbi koji žive na KiM moraju da žive i ne mogu da čekaju da se lideri dogovore. on je naglasio da se pravo na kretanje i fizička bezbednost moraju obezbediti.

– Govorim u ime onih koji se ne čuju i čija se prava ne poštuju – rekao je Dačić na početku.

Dačić je podsetio da je tzv. Kosovo doživelo fijasko u Interpolu, a i dalje ne povlači takse na robu iz centralne Srbije i BiH.

– Ako pozivate Srbiju da obustavi kampanju povlačenja priznanja tzv. Kosova, a nastavljate da lobirate za njihovu nezavisnost – rekao je Dačić pojedinim članicama UN i dodao da „jesmo mali, ali nismo glupi“.

Ivica Dačić je podsetio na predstavu Albanaca o „trovanju“ prilikom brojanja srpskih glasova.

– Jedina epidemija je epidemija laži Prištine! Ili je bilo trovanja, ili nije! – rekao je Dačić i pitao da li je to odraz demokratije i demokratskog društva.

Dačić je rekao da je Srbiji prigovarano da „zadire u teritorijalni integritet (tzv.) Kosova“, a da sada Kurti prima strane predstavnike sa zastavom Albanije u kabinetu.

– Zamislite da vas dočekam sa zastavom RS, koja je deo BiH! – rekao je Dačić.

Dačić obrukao Fljoru Čitaku

Dačić je pokazao srpski izvod iz matične knjige rođenih Fljore Čitaku.

– Vi ste i dalje državljanin Srbije! – rekao joj je Dačić.

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad2 says:

  mislim da sam konačno shvatio ko je pritisnuo dugme "dačić" na komandnoj tabli.Ako je tačn to onda će povlačenja priznanja da dobiju na zamahu i broju.Aj videćemo.

  • jagoda says:

   Povucice priznanje one zemlje koje očekuju pomoc Rusije..Putun kaze moze ali da uradite to i to i samo na listu doda da povučete priznanje Kosova.To ga ništa ne košta.Car ostaje car.

 2. petrovgrad says:

  Kakva država Kosovo. To je sprdnja. Šiptari su prolupali. Ta priča o nihovom dostojanstvu "Besa" to je za one ko ih ne poznaje dobro. Kod Šiptara uvek jedan laže a dvojica potvrđuju. Da su intelegentni, nisu. Da su lukavi to jesu.

  • da da says:

   Šiptari nisu sposobni,da imaju državu,kao ni hrvati,muslimani iz bosne,makedonci severni ili već kakvi,montenigersi,sve je to boranija bez korena..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *