ХАОС У БЕЛГИЈИ: Ванредно стање, специјална акција безбедносних снага, терористи на слободи!

HAOS U BELGIJI: Vanredno stanje, specijalna akcija bezbednosnih snaga, teroristi na slobodi!

23 novembra 2015

346t6zU Briselu su ostaju na snazi najviše mere bezbednosti, uvedene posle terorističkih napada u Parizu, zbog „ozbiljne i neposredne pretnje“, objavio je danas belgijski premijer Šarl Mišel.

To znači da će i sutra na snazi biti najviši stepen bezbednosti, pa sve škole, univerziteti i gradski metro neće raditi,

„Pretnja se smatra ozbiljnom i neposrednom“, rekao je Mišel, dan nakon što su vlasti podigle nivo uzbune sa trećeg na četvrti nivo.

Sve škole, univerziteti i gradski metro sutra neće raditi, kazao je belgijski premijer posle sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost, prenele su agencije.

U TOKU SPECIJALNA AKCIJA U CENTRU BRISELA

Belgijske bezbednosne snage pokrenule su večeras specijalnu akciju u blizini glavnog trga u Briselu, a navodno je hotel „Radison Blu“ zatvoren zbog terorističke pretnje, javili su lokalni mediji.

Akcija se odvija u blizini ulice Midi, javio je RTL.

Pozivajući se na izjave svedoka, RTL navodi da je policija naredila ljudima u restoranima da završe obroke i „sačekaju signal za evakuaciju“.

Stanovnicima te ulice navodno naloženo da zatvore prozore, a okolne ulice su blokirane, prenela je Raša tudej.

U Briselu su danas drugi dan zaredom na snazi najviše mere bezbednosti uvedene nakon terorističkih napada u Parizu pre devet dana, pa su ulice belgijske prestonice uglavnom prazne, a policijska potraga za osumnjičenim napadačem iz Pariza Salahom Abdeslamom se nastavlja.

Belgijski nacionalni Krizni centar je juče povećao mere obezbeđenja na širem području Brisela na nivo četiri, koji označava „ozbiljnu i neposrednu opasnost“ od terorističkih napada, prenela je agencija AP.

Podzemna železnica danas takođe ne vodi, a zvaničnici su preporučili otkazivanje svih sportskih takmičenja i aktivnosti na javnim mestima, kao i zatvaranje trgovinskih centara.

Belgijski zvaničnici navode da su te mere preporučene zato što bi normalno odvijanje aktivnosti u gradu zahtevalo jače obezbeđenje.

U planu je da popodne bude održan sastanak belgijskog Regionalnog saveta za bezbednost, na kojem će biti odlučeno o mogućim novim merama.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *