ХАРАДИНАЈ БЕСАН: Тачи и Мустафа марионете Србије!

HARADINAJ BESAN: Tači i Mustafa marionete Srbije!

23 januara 2017

ramus-haradinaj-1-34

Bivši lider OVK Ramuš Haradinaj, trenutno na uslovnoj slobodi u Francuskoj, optužio je kosovskog predsednika i premijera Hašima Tačija i Isu Mustafu, da su „marionete Srbije“, zbog pristanka na nastavak dijaloga sa Beogradom bez postavljanja bilo kakvih uslova.

Uoči sutrašnje runde dijaloga Ramuš Haradinaj je poručio da Tači i Mustafa pristaju na nastavak razgovora „uprkos nedavnim napadima – podizanje zida, voz, neosnovane poternice, što znači da ne razumeju interese svoje zemlje“.

Odluka Ise Mustafe i Hašima Tačija, da uprkos okolnostima nastalim uzastopnim srpskim napadima na suverenitet Kosova, nastave razgovore sa Srbijom, znači marionetski položaj“, napisao je Haradinaj na svom Fejsbuk nalogu.

Prema njegovom mišljenju, prihvatanje dijaloga bez uslova govori da Tači i Mustafa ne predstavljaju interese Albanaca i da ne razumeju interese Kosova. .

Odgovarajući na navode zvaničnika pravosuđa Srbije da bi po novim optužbama njegovim slučajem mogao da se pozabavi Specijalni sud za zločine OVK u Hagu, Haradinaj je napisao „da Beograd nije njegov glavni grad“.

Haradinaj u Francuskoj čeka izjašnjavanje suda u Kolmaru, na zahtev Srbije da joj bude izručen, zbog optužbi za ratne zločine, počinjene na Kosovu tokom sukoba 1998. i 1999. godine.

(RTS)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *