ХАРАДИНАЈ: „Дијалог са Србијом само после признања Косова“

HARADINAJ: „Dijalog sa Srbijom samo posle priznanja Kosova“

13 juna 2017

Kandidat za premijera Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je dosadašnji okvir razgovora između Kosova i Srbije bio pogrešan i da je jedini preduslov za nastavak dijaloga priznanje Kosova. Prema njegovim rečima, greška je što su institucija Kosova prihvatile da se u razgovorima sa Beogradom razgovara o unutrašnjim pitanjima Kosova.

„Dialog sa Srbijom je postavljan u pogrešne okvire, pošto se razgovaralo o unutrašnjim pitanjima Kosova. Ja sam zainteresovan za dijalog ali uz međusobno priznanje. Mi ne prihvatamo da razgovaramo o unutrašnjim pitanjima Kosova. Ako Srbija ne razmotri svoju odluku o priznanju, mi nećemo juriti za dijalogom koji govori o unutrašnjim pitanjima Kosova“, izjavio je Haradinaj u interviju za albansku televiziju Top čenel.

Haradinaj je bio kandidat za premijera ispred koalicije Demokratske partije Kosova, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo, koja je osvojila najviše glasova iako nema potrebnu većinu za samostalno formiranje vlade.

Beta

KOMENTARI2 komentara

  1. Batina says:

    Kako vas nije sramota toliko prostora da dajete ovom zlikovcu na vasem portalu. Njega treba mrak da pojede i to je sve. Dajte malo o srbskoj istoriji i kulturi, zlocince ne spomonjite, kontraobavjestajci da se brinu o njima u miru i tajnosti.

  2. Kulak says:

    Ne želimo nikakve izjave ratnog zločinca haradinaja na ovom portalu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *