Харадинај и Тачи грме на Фејсбуку због каратиста: Неприхватљиво!

Haradinaj i Tači grme na Fejsbuku zbog karatista: Neprihvatljivo!

9 maja 2018

Predstavnici privremenih kosovskih vlasti, predsednik i premijer, Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, smatraju neprihvatljivom odluku MUP-a Srbije da se delegaciji kosovskih karatista zabrani prelazak administrativnog prelaza Merdare i time onemogući njihovo učešće na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu.

Kancelarija Vlade Srbije za KiM saopštila je ranije da „sportisti sa Kosova i Metohije neće biti deo tog takmičenja, jer je ta delegacija u dva navrata pokušala da pređe administrativni prelaz Merdare sa obeležjima lažne države Kosovo, uprkos preciznoj najavi organizatora o statusno neutralnom načinu učešća i predstavljanja sportista sa KiM, kao i da su obe delegacije vraćene“.

Tači je na svom Fejsbuku napisao da je „to delo u suprotnosti sa sportskim duhom i da Srbija ovako politizuje i sport“.

„Zabrana učešća kosovskim karatistima na Evropskom prvenstvu koje se održava u Novom Sadu od strane Beograda je neprihvatljiva, protiv je sportskog duha i elementarnih pravila Međunarodne federacije karatea. Takvim ponašanjem Srbija pokuša da politizuje i sport, koji bi trebalo da spaja, a ne da razdvaja narode“, napisao je Tači.

I Haradinaj se tim povodom oglasio na Fejsbuku, gde je napisao da vlasti u beogradu tim činom „daju do znanja da još prate politiku nacionalizma i konflikta umesto saradnje“.

„Zabrana kosovskom karate savezu da učestvuje na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu je neprihvatljiv čin koji ne doprinosi normalizaciji odnosa između dve države. Kosovski olimpijski komitet je na vreme upoznao srpske institucije o svom učešću, tako da je netačno opravdanje da nisu informisani na vreme“, napisao je Haradinaj.

KOMENTARI5 komentara

 1. da da says:

  tači i haradinaj,serijske podmukle ubice i silovatelji,ratni zločinci i trgovci drogom..šta još dodati? osim da treba uhapsiti sve one iz vlasti Srbije koji su sa ovom dvojicom pregovarali o bilo čemu,pa makar to bio i sport..

 2. Leonid23 says:

  Najbolje da su nastupali pod zastavom velike Albanije jel!? More...ima izreka, ne može se pita od go...a praviti!!

 3. Arsic says:

  Ovo je Vuciceva predstava da se sazalimo na jadnim sportistima i priprema da dokrajci veleizdaja koju je zapoceo 2013.

  • Velika Metla says:

   Arsiću,nije već duže vreme pitanje taj kojem si prezime pomenuo,nisu on i njegova izdaja diskutabilne stvari više,barem za mene,nego je problem zašto narod to dozvoljava? Možda si primetio da ima akcija "Podržimo Kosovo i Metohiju"? E,u toj akciji je sakupljeno oko 13 hiljada potpisa,dok je za učešće u nagradnoj igri Ceptera,nagrada je neko posuđe,šerpe,lonci....,,prikupljeno oko 200 hiljada potpisa!

 4. Kulak says:

  Budaletine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *