ХАРАДИНАЈ НАЈАВИО РЕФЕРЕНДУМ ЗА УЈЕДИЊЕЊЕ ТЗВ. КОСОВА И АЛБАНИЈЕ

HARADINAJ NAJAVIO REFERENDUM ZA UJEDINJENJE TZV. KOSOVA I ALBANIJE

19 januara 2021

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj najavio je danas referendum za ujedinjenje s Albanijom.

On je tokom predstavljanja izbornog programa rekao da tzv. Kosovo ne može čekati dok drugi ne budu raspoloženi da reše mnoga otvorena pitanja.„Doći će dan kada će novi američki predsednik ili novi nemački kancelar morati da se izjasne o tome šta će reći Kosovu 2024, 2025. ili 2026. godine… Očekujte da učinimo nešto. Niti smo prihvatili, niti ostavili zamrznuti sukob, niti smo prihvatili da nas razdvajaju, ali ćemo ići na referendum za ujedinjenje sa Albanijom, upamtite ovo“, rekao je Haradinaj.

Objasnio je da to nije pitanje ljubavi i podsetio da su kosovski Albanci pre 20 godina dali reč Zapadu da žele da poštuju zajedničku viziju da se tzv. Kosovo pridruži EU, NATO, da postane članica UN i da ga Beograd prizna, objavilo je Kosovo onlajn, prenosi Tanjug.

„Ako EU želi da ubedi pet zemalja članica da promene stav, a Amerika je želela da nam pomogne da dobijemo priznanje Izraela, zašto nas naši evropski partneri drže tako izolovane, zašto nas ostavljaju po strani i s vremena na vreme nam kažu da smo za to krivi mi. Nisu li krive Srbija i druge susedne države, da li su one bile savršene“, rekao je Haradinaj i dodao: “ne možemo samo čekati da neko bude raspoložen da reši pitanje Kosova“.

KOMENTARI6 komentara

 1. Kosovac says:

  Tresla se gora, rodio se miš. ……………Trebao je Haradinaj da upita Edija Rmu i Iskendera Vučića, pa onda da kaže Hop.

 2. dule says:

  Ujedinjenje več gledamo ali propast če doči još brže... Crni orlovi se ne vide u tami a beli orlovi svetle čak i ponoči...

 3. Ramonda Serbika says:

  Ne treba cela albanija - srBsko je samo sto kilometara južnije od Skadra.

 4. Archelay says:

  On racuna na novog mentora kome,jos nije zaseo a mu se tolica drma.On misli da ce to ici poput Krima a zanemaruje cinjenicu da se tamo radi o Rusiju a ne koje kakve Amerike.Prema tome"pas ce nastaviti da laje dok karavan prolazi".

 5. Kulak says:

  Skadar je SRPSKI grad i to šiptariji mora biti jasno.

 6. Rocco says:

  Ovaj šiptarski crni orao više liči na kneza tame koji izlazi iz usijanog pakla,ostaje nada da će tamo biti i vraćen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *