ХАРАДИНАЈ ОБЕЋАО Шпанцима…

HARADINAJ OBEĆAO Špancima…

30 aprila 2018

Ramuš Haradinaj je u intervjuu za madridski dnevnik “El pais“ rekao da Kosovo nikada neće priznati Kataloniju, kao i da između Kosova i Katalonije nema nikakve sličnosti.

“Kosovo je nastalo kad se raspala Jugoslavija i to je bio krvav proces što nije slučaj u Španiji gde se poštuju građanska i politička prava. Ne može da se poredi Miloševićev režim sa zakonima Španije. Ne radi se o izbegavanju sličnosti, jer ih nema.“, rekao je Haradinaj, dodajući da “očekuje od Španije da prihvati Kosovo kao članicu Evropske unije“.

Podsećamo, Španija je stavila veto na predlog teksta zajedničke deklaracije planirane za objavljivanje tokom samita u Sofiji, a razlog za to nije “spoljna politika EU“, već cilj da se “ime i potpis Marijana Rahoja ne nađu u istom dokumentu, na istom nivou sa liderom Kosova.“Takođe, Rahoj je na marginama Samita EU rekao svom bugarskom kolegi, Bojku Borisovu čija zemlja predsedava Uniji, da će “imati problema sa balkanskim samitom u Sofiji“, zapretviši da “neće doći zbog Kosova“,  a iz diplomatskih izvora je potvrđeno da će Rahoj najverovatnije napustiti Sofiju i samit pre nego što počne sastanak na kome će prisustvovati predstavnici Srbije, Crne Gore, Albanije, Makedonije, BiH, ali i tzv. Kosova.

Ambasador Španije u NATO, Migel Agire de Karser, tokom jedne posete delegacije Severnoaltantske alijanse bazi KFOR Dragodan u Prištini, zahtevao je da se Ramuš Haradinaj i ostali kosovski zvaničnici ne predstavljaju funkcijama koje obavaljaju, kao i da pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga ne budu u uniformi, a zamenica generalnog sekretara NATO-a, Rouz Getemiler, tom prilikom se kosovskim zvaničnicima obraćala samo ličnim imenom.

KOMENTARI2 komentara

  1. Idi begaj:) says:

    Predstavnik siptarskog naroda,UBICA,KOLJAC i SILEDZIJA obucen u armani odelo...normalanom se coveku gadi i tera na povraca kada ugleda ovog MONSTRUMA kojem je PAKAO ZAGARANTOVAN!!(znam samo jedno...kada bi ovo bio predstavnik mog naroda(hvala Gospodu te nije),promenio bi i veru i ime i prezime i poreklo i zemlju i sve,jer bi me ubila sramota zbog ovog i ovakvog takozvanog predstavnika),fuuuuujjj

  2. Kulak says:

    Šiptari se za svoje NACIONALNE INTERESE bore apsolutno svim sredstvima.U tome im veliku podršku daju šiptarski lobisti u Beogradu koje predvodi zloglasna nataša kandić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *