ХАРАДИНАЈ ОБЕЋАО Шпанцима…

ХАРАДИНАЈ ОБЕЋАО Шпанцима…

30 априла 2018

Рамуш Харадинај је у интервјуу за мадридски дневник “Ел паис“ рекао да Косово никада неће признати Каталонију, као и да између Косова и Каталоније нема никакве сличности.

“Косово је настало кад се распала Југославија и то је био крвав процес што није случај у Шпанији где се поштују грађанска и политичка права. Не може да се пореди Милошевићев режим са законима Шпаније. Не ради се о избегавању сличности, јер их нема.“, рекао је Харадинај, додајући да “очекује од Шпаније да прихвати Косово као чланицу Европске уније“.

Подсећамо, Шпанија је ставила вето на предлог текста заједничке декларације планиране за објављивање током самита у Софији, а разлог за то није “спољна политика ЕУ“, већ циљ да се “име и потпис Маријана Рахоја не нађу у истом документу, на истом нивоу са лидером Косова.“Такође, Рахој је на маргинама Самита ЕУ рекао свом бугарском колеги, Бојку Борисову чија земља председава Унији, да ће “имати проблема са балканским самитом у Софији“, запретвиши да “неће доћи због Косова“,  а из дипломатских извора је потврђено да ће Рахој највероватније напустити Софију и самит пре него што почне састанак на коме ће присуствовати представници Србије, Црне Горе, Албаније, Македоније, БиХ, али и тзв. Косова.

Амбасадор Шпаније у НАТО, Мигел Агире де Карсер, током једне посете делегације Северноалтантске алијансе бази КФОР Драгодан у Приштини, захтевао је да се Рамуш Харадинај и остали косовски званичници не представљају функцијама које обаваљају, као и да припадници Косовских безбедносних снага не буду у униформи, а заменица генералног секретара НАТО-а, Роуз Гетемилер, том приликом се косовским званичницима обраћала само личним именом.

KOMENTARI2 коментара

  1. Idi begaj:) says:

    Predstavnik siptarskog naroda,UBICA,KOLJAC i SILEDZIJA obucen u armani odelo...normalanom se coveku gadi i tera na povraca kada ugleda ovog MONSTRUMA kojem je PAKAO ZAGARANTOVAN!!(znam samo jedno...kada bi ovo bio predstavnik mog naroda(hvala Gospodu te nije),promenio bi i veru i ime i prezime i poreklo i zemlju i sve,jer bi me ubila sramota zbog ovog i ovakvog takozvanog predstavnika),fuuuuujjj

  2. Kulak says:

    Šiptari se za svoje NACIONALNE INTERESE bore apsolutno svim sredstvima.U tome im veliku podršku daju šiptarski lobisti u Beogradu koje predvodi zloglasna nataša kandić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u