ХАРАДИНАЈ ОПЕТ ПРЕТИ: „Вашингтон да заврши ствари између, или ћемо ми“

HARADINAJ OPET PRETI: „Vašington da završi stvari između, ili ćemo mi“

15 maja 2017

Lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, izrazio je danas uverenje da Brisel „ne može da završi posao između Kosova i Srbije“ i zatražio je da to uradi Vašington ili ćemo, kako kaže, „(mi) da odradimo svoje poslove“.

Hardinaj, kojeg je francuski sud oslobodio zahteva za izručenje Srbiji zbog ratnih zločina nad Srbima, poručio je da „Brisel mora da odluči“ i Prištini „kaže da li može da završi posao između Kosova i Srbije“.

„Ja verujem da (u Briselu) to ne mogu, zato tražim od Vašintona da se vrati na Balkan. Vašington je dobar u završavanju stvari između Kosova i Srbije. Ako oni ne dođu da nam pomognu, onda bi trebalo, ne da jednostavno čekamo, već da odradimo svoje poslove. Nemamo luksuz da čekamo ko zna koliko“, poručio je nekadašnji komandant takozvane Oslobodilačke vojske Kosova.

Ramuša Hardinaj je to izjavio na predizbrnom mitingu svoje stranke u Podujevu, prenosi kos sev.info pozivajući se na prištinsku televiziju „Klan“.

Navodi se da je Haradinaj „podsetio i na to da Republika Srbija i dalje ima Kosovo i Metohiju u svom Ustavu“.

„Ne zaboravite, Srbija još ima Kosovo u svom Ustavu. Ako ga ne uklone iz svog ustava, zašto i da nemaju tačku u Ustavu za raseljene ljude iz albanskih zemalja koji su nekada bili tamo“, rekao je Haradinaj.

Portal podseća da je današnja Haradinajeva poruka samo jedna u nizu koje je, od kako je stigao na Kosovo iz francuskog grada Kolmara, uputio javnosti i visokim zvaničnicima Srbije.

VULIN: EU I SAD DA OŠTRO OSUDE POZIVE HARADINAJA NA RAT

Srbija je čuvar mira na Balkanu i čini sve da do sukoba ne dođe, zato sa pravom očekuje da i EU i SAD oštro osude pozive Ranuša Haradinaja na rat, izjavio je predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

„Samo tako će Haradinaj shvatiti da Srbi na KiM nisu taoci bez zaštite, da je vreme Vokera i izmišljenog Račka prošlo i da će ratove koje izazove morati da vodi sam, bez celog sveta iza sebe“, rekao je Vulin Tanjugu povodom najnovijih pretnji lidera opozicione Alijanse za budućnost Kosova i nekadašnjeg vođe OVK Ramuša Haradinaja.

„U prošlom ratu Haradinaj je pred srpskom vojskom trcao, u sledećem će puzati“, kazao je Vulin.

KOMENTARIJedan komentar

  1. slobodan says:

    SLOBODNO OBJAVITE MOJE IME JA VOLIM SVOJ NAROD ALI HARADINAJ NEĆE DUGO.SVAKA SILA ZLOČINA NIJE NIKADA ZAVRŠILA NA DOBRO .SRBIJA ZLOČINE NIJE NIKADA PRAVILA TUĐIM NARODIMA VEĆ UVEK BRANILA SVOJU ZEMLJU OD OSVAJAČA ZAPADA.TI ZLOTVORE POZIVAŠ NATO .DALI ĆE ONI GINUTI ZBOG TVOJIH SULUDIH IDEJA O DRŽAVI KOSOVO .VI ŠIPTARI NIKADA NISTE BILI ISTORISKI NAROD,VI NEVERUJETE U BOGA VI VERUJETE U PODMUKLOM UBIJANJU SLEĐA.ALI ZNAJ ZLOČINČE NEIGRAJ SE TI SA SRBIMA.ŠTA ĆEŠ RADITI AKO RUSI DOĐU A ZNA SE POBEĆI KO KURVA.NEUVLAČI SVOJ NAROD U SMRT.TI MORAŠ NESTATI JEL ZLOČINCI NIKADA NISUOPSTALI. VIDIŠ LI TI ZLOČINČE DA AMERIKA GUBI ,HTELAJE MNOGO A POLAKO GUBI SVE .POGLEDAJ EVROPU KOJA SE RASPADA TAKO ISAD. SAD HOĆE SAMO ON DA VLADA PLANETOM SAMO ONI DA PRAVE ORUŽJE A DRUGI NESMEJU.ALI NEĆEŠ DUGO .PA KRENI DA TE VIDIMO JEBOTI PAS MATER ZLOČINAČKU .NIKADA TI NEĆEŠ OSTVARITI SVOJE ZLOČINAČKE SNOVE ČOVEK KOJI UBIJA SVOJE SUNARODNIKE KOJI DRUKŠE MISLE NIJE ČOVEK VEĆ SATANIN SLUGA KOJI ĆE NESTATI ZA TREN .ŽIVELA SRBIJA MOJ NAROD RUSIJA KINESKI NAROD INDISKI SVI ONI NARODI KOJI HOĆE NAPREDAK ŽIVOT I MIR. LAKOJE UNŠTITI A JOŠ TEŽE IZGRADITI ŽIVOT.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *