ХАРАДИНАЈ ОПЕТ ПРОВОЦИРА: Захтев Србије за моје изручење је директан позив на рат!

HARADINAJ OPET PROVOCIRA: Zahtev Srbije za moje izručenje je direktan poziv na rat!

26 aprila 2017

Ramuš Haradinaj, nekadašnji vođa OVK koji u Francuskoj čeka odluku suda da li će biti izručen Srbiji koja ga tereti za ratne zločine, izjavio je da zahtev Srbije za njegovo izručenje predstavlja „direktan poziv na rat“.

– Ovo je direktan poziv na rat. Ako neko ima problem da to razume ili je kukavica ili odbija da se suoči sa realnošću – rekao je Haradinaj u intervjuu za televiziju KTV.

On tvrdi i da je lažna izjava francuskog ambasadora u Prištini prošle nedelje da mu se sudi na osnovu novih dokaza.

– On (francuski ambasador) je lagao zato što je Beograd njega takođe lagao – tvrdi Haradinaj.

Haradinaj je uveren da će francuske vlasti u četvrtak odbaciti zahtev Srbije za njegovo izručenje, na osnovu dokaza predstavljenih na prethodnom ročištu. On smatra i da je odluka da ne sme da napusti Francusku do konačne odluke suda u Kolmaru, imala za cilj da se „drži podalje“ od procesa odlučivanja.

Haradinaj je uhapšen 4. januara na granici Švajcarske i Francuske po Interpolovoj poternici koju je za njim raspisala Srbija, a Apelacioni sud u Kolmaru trebalo bi u četvrtak da saopšti odluku o zahtevu Srbije za njegovo izručenje.

Srbija traži Haradinaja zbog sumnje da je izvršio krivična dela ratnih zločina protiv civilnog stanovništva na KIM u toku 1998. i 1999. godine, a reč je, kako je Beograd saopštio, o delima koja nisu bila predmet suđenja pred Haškim tribunalom.

KOMENTARI3 komentara

  1. goran says:

    Na vešala ovog monstruma. Posle ćemo da vidimo hoće li ko da ratuje.

  2. Igor says:

    Bilo bi dobro da te isporuce ako ne mogu da te i obese,da ti se nesto desi....samo da taj monstrum nestane.

  3. Vlastimir Stanarević says:

    Monstrum se slobodno šetka po Evropi, kao i desetine drugih dželata... Srpska država je apsolutno nezainteresovana da pošalje par bilmeza koji bi ga gepekovali i zatim, posle višednevnog prijateljskog razgovora, nađubrili njegovim ostacima jalovu švajcarsku zemlju. Očigledno je, nažalost, da našim "državnicima" upravlja isti gazda koji je gurnuo Haradinaju, Oriću i Gotovini oružje u ruke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *