ХАРАДИНАЈ: Ово је увод у нови рат

HARADINAJ: Ovo je uvod u novi rat

1 jula 2018

Daut Haradinaj, bivši general tzv. Oslobodilačke vojske Kosova i rođeni brat Ramuša Haradinaja, komentarišući tekst u beogradskom listu “Ekspres“, izjavio je bi razmena teritorija između tzv. Kosova i Srbije bila uvod u nove sukobe.“Svi pokušaji da se promene granice i menjaju teritorije predstavljaju korak u pravcu otvaranja novih sukoba. Za ovo verujem da je najbolje rešenje da Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu državu.“, ocenjuje brat Ramuša Haradinaja.

“Samo u poslednjih 100 godina granice u Evropi izmenile su se bar 37 puta. Države se dele, cepkaju, ali i ujedinjuju. Sklapaju saveze i ratuju međusobno. I tako vekovima. Zašto je onda pomeranje granica na Balkanu tabu tema za Zapad?Ideja o razmeni teritorija između Kosova i Srbije, gde bi Preševska dolina bila data za sever Kosova, nije nova, možda ni realna, ali je, po tvrdnjama iz Beograda, doskoro bila prihvatljiva za obe strane. Sad je taj predlog ponovo u žiži javnosti(…)“, piše između ostalog u tekstu “Trampa Preševa za Mitrovicu“. U tekstu se takođe navodi da bi razmena teritorija bila korak ka etničkom razgraničenju, koje bi verovatno Albanci sa juga i Srbi sa severa, koji tamo čine većinsko stanovništvo, radi prihvatili ali se oni ništa ne pitaju.

(M. Ćurčić, Vidovdan)

KOMENTARI6 komentara

 1. Velika Metla says:

  Ratovaćeš ti šipac SAMO pod uslovom da 25 zemalja (isti broj koliko i onda)naci-natoa ratuju za tebe! To ste pokazali 1999.godine!

 2. Kulak says:

  Budaletina.

 3. Zoran says:

  Na to ces malo da sacekas. Sada je drugo vreme.

 4. padre says:

  Lako je sa tuđim po koprivama!

 5. Rale says:

  U sledećem sudaru sa Srbima vas više neće biti ni u albaniji..bukvalno...

 6. Nebeska Srbija says:

  A granice su bile promenjene?!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *