ХАРАДИНАЈ почиње разбијање Црне Горе!?

HARADINAJ počinje razbijanje Crne Gore!?

24 maja 2017

Ukoliko Ramuš Haradinaj pobedi na kosovskim izborima i preuzme funkciju prištinskog premijera, pitanje demarkacije sa Crnom Gorom (koja je uslov za viznu liberalizaciju) počeće da se rešava „od nule“.

Ovo je utorak saopštio Haradinaj, lider Alijanse za budućnost Kosova, dodajući da je trenutna verzija za njega neprihvatljiva! A to znači da bečki sporazum iz avgusta 2015. godine, koji su parafirali tadašnji predsednici vlada Igor Lukšić i Hašim Tači, u slučaju pobede Haradinajeve opcije za kosovsku stranu neće biti validan.

Crta koju su oni povukli (administrativna granica dužine 79 km) za tamošnju opoziciju je neprihvatljiva jer je, kako tvrde, Kosovo ostalo kratko za 8.229 hektara. Uz to, po njihovim „merenjima“ Crna Gora je „ušla“ 40 kilometara na teritoriju KiM, što se mora korigovati.

Državni organi Crne Gore su još ranije istakli da je za njih bečki dogovor „završena priča“, a da će imati strpljenja da se politička situacija kod komšija sredi. S druge strane, crnogorska opozicija ne krije ogorčenje zbog, kako kažu pasivnog odnosa vlasti u Podgorici prema ovom pitanju, koje koliko već sutra može postati problem.

Nebojša Medojević, jedan od lidera DF, pozvao je vladu Duška Markovića da povuče priznanje kvazidržave Kosovo i na taj način zaštiti minimum nacionalnih interesa i dignitet Crne Gore.

– Projekat „velike Albanije“ usmeren je i na deo teritorije Crne Gore. Pošto Kosovo ne priznaje suverenost i teritorijalni integritet naše države, Vlada Crne Gore morala bi da povuče svog ambasadora u Prištini, a ambasadora Kosova u Podgorici proglasi personom non grata – kaže Medojević. – Imajući u vidu da je ova Vlada Crne Gore marionetska, anticrnogorska i izdajnička, ona mora da prihvati ovakva poniženja i da, kao nikad u istoriji obruka državu Crnu Goru.

On je u ime Pokreta za promjene, kao državotvorne crnogorske stranke, pozvao sve suvereniste i Crnogorce da stanu uz Demokratski front i „zaustave ponižavanje i izdaju Crne Gore“.

– Suverenost Crne Gore i njen teritorijalni integritet su, vrednost koja ne može biti predmet dnevno-političke trgovine i ustupaka ucenjenog korumpiranog režima Đukanovića. Vreme je da Crna Gora stane u zaštitu svojih vitalnih nacionalnih interesa i da pošalje jasnu i snažnu poruku velikoalbanskim ekstremistima da dobro vode računa o svojim ambicijama, jer Crnogorci se mogu svađati između sebe, ali ako bude ugrožen teritorijalni integritet, svi ćemo biti zajedno na braniku otadžbine – poručio je Medojević.

Amerika

Ambasada SAD na Kosovu je još ranije saopštila svoj stav o demarkaciji granice sa Crnom Gorom i ocenila da je ona urađena u skladu sa Ustavom iz 1974. godine.

(Večernje novosti)

KOMENTARI3 komentara

  1. Dragoslavic says:

    Glupi Haradinaj, umesto da se obrati Vucicu koji ce da mu pokloni Gazivode i jos preko toga od svoje dedovine Srbije.

  2. punca says:

    Haradinaj i Svi Šiptari - Albanci , EU i NATO-a i SAD i UN imaju isti CILJ svesti Srbiju na Beogradski pašaluk!SVI su isti njihove ruke su krvave! građani Srbije ne žele da promene Ustav Srbije . Ne želimo da se iz Ustava izbriše Kosovo .Kosovo nedamo nikome.Tači i Haradinaj trebaju da odgovaraju za sve svoje zločine. Kosovo je savez bandita i mafijaša sa svetskim političkim ELITAMA i od 90te u zagrljaju KLINTONA ! Ako Srbija ide u NATO- avtomatsko prizna KOSOVO kao državo! Srbija je okupirana ali to NIKO NE SME da kaže javno, osim Čedo, Članstvo u NATO je najčvršća garancija za koju se treba opredeliti”!!!""" Gazda Kosova je Vašington .Šiptari su proglasili Kosovo kao državu 17 februara 2008, a tada na vlast u Srbiji su bili Koštunica i Tadić .

  3. Janko says:

    Haradinaj nema nikakve sanse protiv Crne Gore! - U Crnoj Gori ima vise generala nego vojnika, a to je sila sa kojom treba racunati. Drugo a veoma znacajno je to sto je NATO uz CG. tako ce polomiti zube na CG.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *