ХАРАДИНАЈ ПОНОВО ПРЕТИ: Надам се да сте ме добро чули!

HARADINAJ PONOVO PRETI: Nadam se da ste me dobro čuli!

18 februara 2019

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj tvrdi da će takse povećane za sto odsto na proizvode iz Srbije i BiH ostati na snazi sve dok je on na toj poziciji.

„Nadam se da ste me dobro čuli. Vidite gde sam došao da vam to kažem“, rekao je Haradinaj u Glođanu, mestu kraj Peći, gde je rođen.Ponovio je da takse neće biti ukinute sve dok, kako je naveo, „Srbija ne prizna kosovsku nezavisnost“.

S druge strane, smatra da uslove koje Beograd postavlja Prištini za nastavak dijaloga treba ukinuti.

„Ako se povučemo i ukinemo takse, oni sutra mogu tražiti ’Trepču‘, uklanjanje vojske i još nešto“, rekao je Haradinaj, prenela je RTK na albanskom jeziku.

Govoreći o stavu koalicije o taksama, Haradinaj je rekao je odluka doneta dogovorno.

„Takođe tražim podršku od političkih partnera, iako možemo imati različita mišljenja. Jedna stvar je istinita — kada smo donosili odluku o porezu, bili smo jednoglasni, svi su bili za. Nije dobro nikome da pokuša da suspenduje takse bez prethodnog dogovora“, rekao je Haradinaj.

Haradinaj se protivi zahtevima SAD i Evropske unije da takse budu suspendovane na srpsku robu, što je postala prepreka za nastavak dijaloga, preneo je Tanjug.

Demokratska stranka Kosova Kadrija Veseljija predložila je ranije da takse budu suspendovane na 120 dana, ali Haradinaj na to nije pristao.

KOMENTARI3 komentara

  1. Milan says:

    „Ako se povučemo i ukinemo takse, oni (Srbija) sutra mogu tražiti ’Trepču‘, uklanjanje vojske i još nešto“ - Haradinaj igra lošeg policajca a SAD dobrog i nemoćnog policajca i na taj način zajedno rade na ostvarenju ciljeva koje je nabrojao Haradinaj.

  2. Milan says:

    Beogradski pohlepni šmokljani glumiće spasioce nacije, za takve glumce kmezavce mogli su glasati samo jorganplaninari i večiti zaljubljenici Zapada.

  3. Gardista says:

    Uvesti reciprocne mere siptarima i oplesti tamo gde najvise boli. Samo nasi politicari nemaju onu stvar, kao gospodin Brnabic, recimo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *