ХАРАДИНАЈ ПРЕТИ: Прво хапшење и ето поново ОВК

HARADINAJ PRETI: Prvo hapšenje i eto ponovo OVK

27 decembra 2017

Poslanik u kosovskoj skupštini Daut Haradinaj izjavio je da će prvo hapšenje za Specijalni sud ponovo aktivirati bivšu Oslobodilačku vojsku Kosova.

Brat kosovskog premijera pominje se kao jedan od prvih pripadnika OVK koji će se naći pred Specijalnim sudom.

– Instrument OVK će se ponovo aktivirati na Kosovu kada bude počelo hapšenje za Specijalni sud – rekao je Haradinaj, koji se u prištinskim medijima pominje kao jedan od prvih pripadnika bivše OVK koji će biti optuženi.

Haradinaj je, za televiziju Klan Kosova rekao da su političke partije na Kosovu o Specijalnom sudu trebalo da razmišljaju 2015. godine, a ne da glasaju za formiranje tog tribunala.

Daut Haradinaj je brat kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

– Ja nisam deo ratnog krila, ja sam građanin Kosova. Moje najveće dostignuće je rat. Ja sam otvoren i uvek spreman da podržim drugove. OVK nije počinila zločine, Srbija je počinila zločine – rekao je Haradinaj, dodajući da Specijalni sud treba posmatrati kao element koji će oštetiti imidž Kosova.

Izjava Dauta Haradinaja usledila je nedugo pošto je propao pokušaj partija proisteklih iz OVK da u parlamentu obore zakon o formiranju Specijalnog suda za zločine OVK.

Prištinski sajt Insajderi, pozivajući se na izvore bliske novom sudu, tvrdi da će Specijalni sud podići optužnicu protiv Dauta Haradinaja zbog sluzčaja Radonjičko jezero, odnosno ubistva 39 Srba, Albanaca i Roma tokom rata na Kosovu.

Daut Haradinaj jedan je od najkontroverznijih bivših pripadnika OVK. Daut Haradinaj je 2005. godine osuđen na pet godina zatvora zbog ubistva trojice Albanaca tokom rata, a u vreme sukoba u Makedoniji slovio je za glavnog organizatora pripadnika OVK sa Kosova u Makedoniju.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Zoran says:

    Sada ce i vama da kazu jasno i glasno da ste kolonija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *