ХАРАДИНАЈ ПРЕТИ: Прво хапшење и ето поново ОВК

ХАРАДИНАЈ ПРЕТИ: Прво хапшење и ето поново ОВК

27 децембра 2017

Посланик у косовској скупштини Даут Харадинај изјавио је да ће прво хапшење за Специјални суд поново активирати бившу Ослободилачку војску Косова.

Брат косовског премијера помиње се као један од првих припадника ОВК који ће се наћи пред Специјалним судом.

– Инструмент ОВК ће се поново активирати на Косову када буде почело хапшење за Специјални суд – рекао је Харадинај, који се у приштинским медијима помиње као један од првих припадника бивше ОВК који ће бити оптужени.

Харадинај је, за телевизију Клан Косова рекао да су политичке партије на Косову о Специјалном суду требало да размишљају 2015. године, а не да гласају за формирање тог трибунала.

Даут Харадинај је брат косовског премијера Рамуша Харадинаја.

– Ја нисам део ратног крила, ја сам грађанин Косова. Моје највеће достигнуће је рат. Ја сам отворен и увек спреман да подржим другове. ОВК није починила злочине, Србија је починила злочине – рекао је Харадинај, додајући да Специјални суд треба посматрати као елемент који ће оштетити имиџ Косова.

Изјава Даута Харадинаја уследила је недуго пошто је пропао покушај партија проистеклих из ОВК да у парламенту оборе закон о формирању Специјалног суда за злочине ОВК.

Приштински сајт Инсајдери, позивајући се на изворе блиске новом суду, тврди да ће Специјални суд подићи оптужницу против Даута Харадинаја због слузчаја Радоњичко језеро, односно убиства 39 Срба, Албанаца и Рома током рата на Косову.

Даут Харадинај један је од најконтроверзнијих бивших припадника ОВК. Даут Харадинај је 2005. године осуђен на пет година затвора због убиства тројице Албанаца током рата, а у време сукоба у Македонији словио је за главног организатора припадника ОВК са Косова у Македонију.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Zoran says:

    Sada ce i vama da kazu jasno i glasno da ste kolonija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u