ХАРАДИНАЈ ПРЕТИ, РЕГРУТОВАЋЕ СРПСКЕ МЛАДИЋЕ: Сви ће морати у војску Косова у супротном ће одговарати!

HARADINAJ PRETI, REGRUTOVAĆE SRPSKE MLADIĆE: Svi će morati u vojsku Kosova u suprotnom će odgovarati!

12 novembra 2018

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je za prištinsku agenciju Kosova pres da će kosovska vojska delovati i na jugu i na severu.

On je, kako je prenela RTK 2, rekao i da sve zajednice koje žive na Kosovu treba da budu deo vojske te da su dužni da brane Kosovo inače će, kako je naveo, u suprotnom odgovarati.Haradinaj je, govoreći o razlikama izmedu KBS i Vojske Kosova, rekao da je „razlika velika, povećava se nadležnost KBS-a i daje mandat za odbranu Kosova“.

On nije hteo da precizira datum kada bi moglo da dođe do potpune transformaciji KBS-a u Vojsku Kosova, jer kako je rekao, stvaranje vojske ne treba vezivati za datume i da je to „proces koji traje stotine godina“.

– Formiranje Vojske Kosova se može dogoditi 28. novembra, ali može se dogoditi i pre ili posle tog datuma – rekao je Haradinaj.

KOMENTARI3 komentara

  1. zig says:

    nesto se secam, nekada siptari nisu hteli da idu u JNA, i to je bilo u redu, za njih a vidi sada....

  2. Budi Bog s nama says:

    Pametno Haradinaj, pa nekada su svi albanski mladići sa teritorije Kosova i Methohije morali da služe vojsku Jugoslovenske Narodne Armije, što sada ne bi i obratno? Ali jednom se pojavio neki Keljmendi koji je u kasarni pobio svoje drugove i to na spavanju, naravno.

  3. Hruscov says:

    Naredili debilu pa on laprda brnjicom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *