ХАРАДИНАЈ ПРЕТИ ВУЧИЋУ: „Не играј се са Албанцима“

HARADINAJ PRETI VUČIĆU: „Ne igraj se sa Albancima“

3 maja 2017

Bivši lider OVK Ramuš Haradinaj, po povratku iz Francuske čije vlasti su prošle nedelje odbile da ga izruče Srbiji radi suđenja za ratne zločine, uputio je premijeru i novoizabranom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poruku da se „ne igra sa Albancima“.

Haradinaj, koji je sada lider Alijanse za budućnost Kosova (AAK), rekao je u televizijskoj emisiji „Komiteti“ u produkciji prištinskog „Ekspresa“ da Vučić Albance vidi kao „meke neprijatelje“ i da je napravio loš izbor kada je odlučio da se „uhvati u koštac s njim“.

„Vučić bi trebalo da shvati da sam ja jedan od onih koji nikada ne odustaju u borbi, ni jedan jedini dan. A moja poruka Vučiću i ostalima glasi da bi trebalo da prestanu da se igraju s Albancima“, rekao je Haradinaj.

On tvrdi da Vučić nije izuzetak u odnosu na druge lidere u regionu Balkana i da je „veoma slab političar, koji nije uspeo da poboljša ekonomsku situaciju u Srbiji, dok Vlada Srbije uzima zajmove da bi isplatila penzije“. Haradinaj tvrdi i da „Vučić nema hrabrosti da prkosi Hrvatima, koji su mu jasno stavili do znanja gde mu je mesto“.

„Ostao je bez ijednog potencijalnog neprijatelja koga bi smeo da zaluđuje, pa pokušava da se igra sa Albancima. Izabrao je da se poigra sa mnom, ali je napravio loš izbor“, poručuje Haradinaj.

On je, u istoj emisiji, komentarisao Vučićevu izjavu da su ga francuske vlasti oslobodile zato što će postati potpredsednik vlade, a predsednik Demokratske partije Kosova (PDK) Kadri Veselji premijer, piše list. Haradinaj je, s tim u vezi, rekao da nema planove o potencijalnoj koaliciji sa PDK i da poštuje odluku naroda o formiranju buduće vlade.

KOMENTARIJedan komentar

  1. igor says:

    Da vam nije bilo citavog sveta protiv koga smo se mi Srbi borili a koji je branio vas,danas bi vi bili svi tamo odakle ste i dosli. To ce vam se i desiti,jer vi mozga nemate sem da ubijate i mucite nemocne.ratnici niste nikakvi,vec jedan obicni sljam u tor hijena koja se zadovoljava samo sa onim najgorim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *