ХАРАДИНАЈ ПРЕТИ ВУЧИЋУ: „Не играј се са Албанцима“

ХАРАДИНАЈ ПРЕТИ ВУЧИЋУ: „Не играј се са Албанцима“

3 маја 2017

Бивши лидер ОВK Рамуш Харадинај, по повратку из Француске чије власти су прошле недеље одбиле да га изруче Србији ради суђења за ратне злочине, упутио је премијеру и новоизабраном председнику Србије Александру Вучићу поруку да се „не игра са Албанцима“.

Харадинај, који је сада лидер Алијансе за будућност Kосова (ААK), рекао је у телевизијској емисији „Kомитети“ у продукцији приштинског „Експреса“ да Вучић Албанце види као „меке непријатеље“ и да је направио лош избор када је одлучио да се „ухвати у коштац с њим“.

„Вучић би требало да схвати да сам ја један од оних који никада не одустају у борби, ни један једини дан. А моја порука Вучићу и осталима гласи да би требало да престану да се играју с Албанцима“, рекао је Харадинај.

Он тврди да Вучић није изузетак у односу на друге лидере у региону Балкана и да је „веома слаб политичар, који није успео да побољша економску ситуацију у Србији, док Влада Србије узима зајмове да би исплатила пензије“. Харадинај тврди и да „Вучић нема храбрости да пркоси Хрватима, који су му јасно ставили до знања где му је место“.

„Остао је без иједног потенцијалног непријатеља кога би смео да залуђује, па покушава да се игра са Албанцима. Изабрао је да се поигра са мном, али је направио лош избор“, поручује Харадинај.

Он је, у истој емисији, коментарисао Вучићеву изјаву да су га француске власти ослободиле зато што ће постати потпредседник владе, а председник Демократске партије Kосова (ПДK) Kадри Весељи премијер, пише лист. Харадинај је, с тим у вези, рекао да нема планове о потенцијалној коалицији са ПДK и да поштује одлуку народа о формирању будуће владе.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. igor says:

    Da vam nije bilo citavog sveta protiv koga smo se mi Srbi borili a koji je branio vas,danas bi vi bili svi tamo odakle ste i dosli. To ce vam se i desiti,jer vi mozga nemate sem da ubijate i mucite nemocne.ratnici niste nikakvi,vec jedan obicni sljam u tor hijena koja se zadovoljava samo sa onim najgorim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u