ХАРАДИНАЈ ПРИЗНАО да је заправо АМЕРИЧКИ ЗЛОЧИНАЦ

HARADINAJ PRIZNAO da je zapravo AMERIČKI ZLOČINAC

7 aprila 2019

PREMIJER privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj, koji boravi u SAD, u jednom intervjuu ponovio je da su odnosi između Kosova i SAD dobri, a da je taksa od 100 odsto na srpsku i robu iz BiH uvedena „protiv interesa Srbije i Rusije na Balkanu“, prenosi Gazeta blic.

Za sebe je rekao da je „američki vojnik na terenu koji izvršava naredbe“.

„Naši stavovi su slični onome za šta se Amerika zalaže, oni koji su na terenu su svesni toga, a ja sam vojnik Amerike na terenu“, rekao je Haradinaj, te dodao da se to odnosi pre svega na Rusiju i Srbiju.On je naveo i da samo „primenjuje naređenje u odnosu na situaciju na terenu“ i da veruje da se „jačanjem Kosova jačaju i američki interesi i uklanjaju ruski i drugi interesi“.

Haradinaj je u petak otputovao u SAD, najavljujući da će imati sastanke sa američkim zvaničnicima, navodi Gazeta blic.

Prištinski Lajmi, je međutim, ranije preneo, pozivajući se na izvore iz Haradinajevog kabineta, da se neće sastati sa američkim zvaničnicima, već s predstavnicima albanske katoličke zajednice.

Inače, Haradinaj je zbog uvođenja sto odsto većih taksi na proizvode iz Srbije, od kraja prošle godine bio pod sankcijama SAD, tako što mu je onemogućeno dobijanje vize, pa tako nije mogao da prisustvuje tradicionalnom Molitvenom doručku u Vašingtonu, početkom godine, iako je bio pozvan.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Leutar (Eleftheria i thanatos) says:

    Kad je ovaj pas bio ranjen na aerodromu slatina, amerčki hekikopter, nemarkiran cijin je došao da ga spasi. Ameri su odgovorni za sve njegove zločine. Oni su ga napravili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *