ХАРАДИНАЈ: „Србија је наш непријатељ“

HARADINAJ: „Srbija je naš neprijatelj“

30 maja 2017

Kandidat za premijera Kosova ispred koalicije Demokratske partije Kosova (DPK), Alijanse za budućnost Kosova (ABK), Inicijative za Kosovo (IK) i deset manjih stranaka, Ramuš Haradinaj izjavio je da je Srbija neprijatelj Kosova.

Upitan da li je Srbiju vidi kao partnera u konsolidaciji „države Kosovo“, Haradinaj je na Radio-televizije Kosovo (RTK) rekao da je Srbija neprijatelj Kosova.

– Čini mi se da se ti šališ. Uvreda je da budućeg premijera, odnosno nominovanog za premijera pitate da li ti je partner Srbija. Srbija mi nije partner, partner mi je Albanija. Braća i sestre i šta god budeš hteo su mi prvo Albanci. To su mi oni koji me vole. Hrvatska mi je partner, partneri su mi Austrija, Nemačka. Kako Srbija partner? Srbija je neprijatelj – rekao je Haradinaj, a prenosi portal gazetaexpress.com.

On je rekao da ako Srbija nastavi da ne priznaje Kosovo, ni Kosovo neće priznati Srbiju.

– Za nas Beograd nije važan. Nisu niko i ništa, ako žele možemo da razgovaramo, ako ne neka se bave svojim poslovima. Ka nas ne bude priznao, nećemo ni mi njega priznati – rekao je Haradinaj.

On je rekao da je mnogo sposobniji od izabranog predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i dodao da je on lično učestvovao u stvaranju države Kosovo, dok je Vučić nasledio državu koja je stvorena pre 200 godina.

KOMENTARI3 komentara

  1. Kulak says:

    Daj Bože da je Srbija neprijatelj gadnog ratnog zločinca Haradinaja.

  2. LILIT says:

    Politički ti je Srbija "neprijateljska", a za biznis ti odgovaraju tvoji Srbi sa Kosova a i ovi iz Srbije.....

  3. Trifun says:

    Nije on nikakav drzavnik, nego covjek koji je pocinio stravicne zlocine. Srbija ne smije da polemise sa njim, to je nedopustivo. Nego da ga stavi na potjerinicu i da mu sudi u Srbiju u odsustvu za stravicne zlocine koje je pocinio. Onda da izda novu potjernicu za njim. Ako se to ne uradi, garantujem vam da ce izbiti veliki i nerijesivi problemi u Srbiji. Bez pravde odnosno pravne drzave nema ni drzave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *