HARADINAJ: Sud za ratne zločine je loša vest za Kosovo

HARADINAJ: Sud za ratne zločine je loša vest za Kosovo

7 marta 2014

Ramush HaradinajLider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je da je najava formiranja evropskog suda za ratne zločine počinjene na KiM ”loša vest za Kosovo”.

U intervjuu za televiziju Kohavizion, Haradinaj je rekao da misli da je kosovska vlada odgovorna za to što međunarodne institucije ne veruju kosovskom pravosuđu. On je dodao da mu je to rečeno i kada je bio u Americi.

Teme dijaloga Beograda i Prištine su potrošene, smatra Haradinaj i dodaje da dijalog više nema šta da pruži, već da treba sprovesti sve što sto je dogovoreno.

On smatra da dijalog više ne treba da se održava u ovoj formi i ocenjuje da je Srbija izašla kao pobednik, jer je dobila datum za početak pregovora za članstvo u EU, dok Kosovu, kako je rekao, nije dato baš ništa.Haradinaj je rekao i da je vladu Hašima Tačija hteo da ruši u jesen 2012. godine, međutim tada, kako je rekao, nije bilo dovoljno poslanika za rusenje vlade.

Haradinaj izričito tvrdi da, posle parlamentarnih izbora, neće ići u koaliciju sa Tačijevom Demokratskom partijom Kosova. Govoreci o najavi formiranja ad-hoc Tribunala Haradinaj je rekao da je to loša vest za Kosovo.

On se nada da će dve opozicione partije DSK i Samoopredeljenje podržati opoziv vlade koji je inicirala njegova partija.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *