ХАРАДИНАЈ ТВРДИ: Ако српска војска крене на Косово, АМЕРИКА ЋЕ НАС БРАНИТИ

HARADINAJ TVRDI: Ako srpska vojska krene na Kosovo, AMERIKA ĆE NAS BRANITI

7 decembra 2018

Samozvani premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj tvrdi da se Srbija ne bi usudila da pošalje svoje snage na Kosovo, a ako bi se to dogodilo, tu teritoriju bi, kaže, branila Amerika.

– Srbija se ne usuđuje da pošalje svoju vojsku na Kosovo. Dovoljan bi bio samo jedan američki vojnik. SAD će nas u takvim situacijama podržati – kazao je Haradinaj.Lažni kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli zahvalio je novom američkom ambasadoru u Prištini, Filipu Kosnetu, na podršci koju je, kako kaže, američki diplomata pružio transformaciji KBS u vojsku.

– U najkritičnijim trenucima, uvek je podrška SAD menjala stvari. Trajna tradicija i trajni strateški odnosi. Duboko sam zahvalan na podršci SAD i saopštenju američkog ambasadora o vojsci – napisao je Pacoli na svom Fejsbuk profilu.

Veselji u SAD lobira za podršku transformaciji KBS

Lažni predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji posetio je, u okviru boravka u SAD, Nacionalnu gardu Ajove, gde je, kako kaže, razgovarao o njihovoj podršci budućim „kosovskim oružanim snagama“.

Veselji je na svom Fejsbuk profilu napisao da je Nacionalna garda Ajove sarađivala sa Kosovskim bezbednosnim snagama od njihovog osnivanja i podržavala ih u, kako je naveo, različitim oblicima i ispunjavanju kapaciteta.

– Zahvaljujući ovoj podršci, KBS je dostigao najviše profesionalne standarde i naravno, za nekoliko dana oni će biti transformisani u vojsku Kosova. Sa liderima Nacionalne garde Ajove razgovarali smo o daljoj podršci koju našoj vojsci mogu dati u obuci i obrazovanju, ali i u drugim pitanjima koja se direktno odnose na njen mandat. Kosovo je ponosno na svoje sveto prijateljstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama – napisao je Veselji.

KOMENTARI9 komentara

 1. Vesko says:

  Upozoravam Ambasadora SAD u Pristini, i predstavnike NATO da ce biti KRIVICNO ODGOVORNI za organizovanje oruzanih formacija, podstrekivanje na nasilje i ilegalno naoruzavanje formacija na Kosovu protivno UN Rezoluciji 1244 koja nalaze KFOR da razoruza sve vojne formacije! Kosovo je pod PROTEKTORATOM UN sve dok neka nova UN rezolucija to ne zamijeni! Srbija sada ima puno pravo da proglasi okupaciju od strane Vojske Kosova i KFOR ukoliko ih KFOR ne razoruza. Bili ste upozoreni.

 2. mrak says:

  Koja dijabola,a!? Pa, gde je ta vasa cuvena "hrabrost" kad ce amerikenjci da vas brane!? Od koga? Od cega? Vi ste na NASOJ TERITORIJI, U NASOJ ZEMLJI, SIPCI KUKAVICE! Sta je, dupe zvace gace, a? A, da, vi ste "hrabri" samo kad napadate u coporu jednog i to s ledja! Amerika, amerika, kude si, 'oce da nas biju, a? Sikter, bre, u pecine iz kojih su vas vlasnici izvukli, kamen da jedete!

 3. Zoran says:

  Prodana dusa nece da stavi rusku bazu u Srbiji pa i da ona brani nas.

 4. milorad says:

  Hhahahahahha, koji fantom pa oni SEBE ne mogu da odbrane na kosovu a kamoli par mafija šipaca.Jbe se njima za kosovo a pare više neće šiptarija imati za reket pentagonu onog momenta kad im zavrnemo šiju.GOTOV POSAO JE TO oni su PEČENI zato i galame:)Koja crna amerika njih da brani oružano to je smešno.

 5. Vrana says:

  Platiće kad tad. A ko se izda u pomoć amerike sutra će amerika sama da ih poslati.

 6. Hruscov says:

  Jos jedino tamo mu je ostalo da lobira a ubrzo nece imati gde. Treba im zavrnuti slavine i zatrati pute...pa da vidis.

 7. petrovgrad says:

  Kome su Ameri doneli slobodu i zaštitili, taj je debelo nadrljao. Samo neka ih podržava.

 8. pravda says:

  Ameriku + EU + NATO= FASISTICKA TVOREVINA

 9. Dani says:

  Ovaj tekst jasno govori o njihovoj brojnosti a i spremnosti.Najaci su kad napadaju 20:1,Pozovite MAJKANA da im pomogne ;)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *