ХАРАДИНАЈ У СТРАХУ ОД СРПСКИХ ТЕНКОВА: Ако нападне Србија…

ХАРАДИНАЈ У СТРАХУ ОД СРПСКИХ ТЕНКОВА: Ако нападне Србија…

21 августа 2018

Премијер лажне државе Косово Рамуш Харадинај поручује да нема разговара о границама Косова. Он додаје да ће сед Албанци супротставити и да се нада како ће се НАТО бранити ако тенкови Србије пређу косовску границу, ми смо овде, нико други није овде“, рекао је Харадинај, пренела телевизија РТК 2.Косовски председник Хашим Тачи има поверење косовских институција у погледу дијалога за узајамно признање са Србијом, али не и за преговоре о границама, нагласио је Харадинај.

Он је додао да ће бити сматрано националном издајом ако неко покуша да „помери границе“.

Како је рекао Харадинај, свако ко жели да помера границе, треба да зна да покреће нови рат, пренео је РТК 2.

Харадинај тврди да „Косово има уставну обавезу да заштити сваког грађанина своје територије“:

– Ако тенкови Србије пређу косовску границу, ми смо овде, нико други није овде. Ми имамо право на самоодбрану. То не спречава право НАТО да се брани. Ако нападне Србија, НАТО ће помоћи ако може, ако не, казаће срећно – рекао је Харадинај.

Како је рекао, идеја да се Прешевска долина прикључи територији Косова је нешто што је немогуће постићи.

Признање треба да буде, рекао је Харадинај, између две државе са садашњим границама, без икаквог померања.

– Знате шта значи дирати територију и нико нема овакав мандат да преговара о територији Косова. Дијалог је политички само за узајамно признање. Жеља остаје, али да би се померала ова територија Косова, нема мандат ни председник Тачи, нити било ко други – рекао је Харадинај.

Како је рекао, „узећемо долину радо, ако нам је Србија да, желећи то, али нико нема право да преговара о независности територије Косова која је проглашена 17. фебруара“.

Он је рекао да су изгубљени животи „за ове границе, за ову реалност“ и да би преиспитивање тог постигнућа била грешка за Приштину.

– Ми препознајемо да Албанци и сви остали овде живе и поштују друге заједнице, али је расправа о померању територије национална издаја – рекао је Харадинај.

– Нико нема право и ко год говори (о границама) то је национална издаја – рекао је Харадинај и додао да „померање садашње територије земље или операција на постојећој територији земље, или акција против територије на којој смо прогласили независност – представља издају.

Тачи би отварањем ове теме био против одговора Београду да на крају „нико никоме не би требало да да ништа“.

– Нико нема мандат да говори о границама. Не желим да причам о територији. Председник Тачи не би требало да се усуди, премијер се не усуђује, а ни председник Скупштине Весељи не би требало да говори о територији. Нема дијалога када говоримо о територијама. То је позив на рат– рекао је он.

– Кршење (интегритета) територије земље је рат – сматра Харадинај, пренела је РТК 2.

KOMENTARI13 коментара

 1. Aleks says:

  Pa sa kojim pravom ste onda vi to radili. Niko nema prava sem vas . Samo klora treba pustiti u doline

 2. Milan says:

  Pretvoriće se u senku od strahovanja dok ga konačno ne skebamo. Jedno je tek biti član UČK i otimati i to još uz podršku NATO-a, a sasvim drugo je umeti pravilno vladati.

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Kad-tad će van NATO reći "srećno, snalazite se sami", i to odmah čim Srbija uđe u ODKB a ruske baze budu na granici sa KiM.

  • Veliki brat says:

   Nem tu logike. Ruska vojska ne može uopće doći do Srbije, jer nemaju pravo preleta kroz zračni prostor NATO zemalja, a Srbija je u okruženju NATO-a.

   • Milica says:

    Ne vidjeno si glup pa zato ne vidiš ni logiku. Ko sme da obori ruske avione kad polete?! Već je bilo tako da im Mumuni i Bugali nisu davali pravo preleta za transportne avione koji lete na nižim visinama koji zbog toga i mogu biti na udaru PVO. Rusi su samo saopštili jednog dana: Kako hoćete. Mi Vas obaveštvamo da danas polećemo. Niko se nije usudio da ih gadja. E to je pravi VELIKI BRAT, a ne tu makar ko. A tek na kojim visinama odavno lete ruski strateški borbeni avioni te zbog toga i ne mogu biti na udaru PVO sa zemlje. Još važnije je da gadjaju mete na rastojanju do 4.500 km. Tamo iza Urala ćim se iz baze podignu na nebo mogu da gadjaju ciljeve do Virovitice. Ne moraju ni da doleću do Rostova ili do Krima. Takodje iz podmornica iz Crnog mora mogu ili sa ratnih brodova mogu da gadjaju precizno ciljeve na većim rastojanjima. Jesu li iz Kaspisjkog mora za putinov rodjendan gadjali ciljeve u Siriji? A tek ovo novo naoružanje. Ja sam žena pa to znam, ama koji si ti jad.

    • Velika Metla says:

     Милица,зна он то,него му није интерес да то и помене!

     • Milica says:

      Ne pominje to zato što se boji za braću po oružju, a i za svoju pokvarenu glavu. Za njih je užasavajući scenario ako se Srbija otrezni i okrene ka Rusiji. Ali za to njihova cura Kolinda zna da treba da sačuva krvatske pozicije te itekako odmaršira do Moskve.

   • Hruscov says:

    Ne treba nama rusija ni niko, treba nam oruzje i da svet progleda kroz prste na 48 sati i resicemo problem jednom za svakda, samo sto ce Jadransko more imati oblnu gozbu za pridosle ajkule.

   • Ja says:

    Ma sve će neko pitati te male usrane državice koje su na putu do Srbije i Kosova a da vidim da neko metak opali na Ruse doterase avijone u Beograd i ako im je prelet bijo zabranjen i šta što neko se ne sprostavi nema muda prazne puške...

   • Velika Metla says:

    Велика кукавица,не треба нама Русија да би смо се вама усРашама,балијама и шЛИХтарима "начеститали"милих мајки,него да држе нацистички запад по страни! Србија је УВЕК била окружена са служинчадима! За време Турака,па за време Аустро-Угара,па за време Германа,па сада за време наци-америке,и УВЕК смо задржавали своје достојанство и слободу,за разлику од поменутих кукавица и служинчади,који геће УВЕК држе на коленима у знак предострожности! Али говорити поменутим усРашама,балијандерима и шЛИХтарима о достојанство и слободи је исто што и ппишати у океан! Нису они као руља предодређени да буду слободни и достојанствени! Њима је слугарење знак распознавања! Немам ја против њиховог слугарења ама баш ништа,него кад ми почну махати испред носа с тиме како је слугарење добро,и како су Срби лоши (јер их потсећамо да су бедна служинчад)зато што нећемо да будемо служинчад као поменути онда се морам бранити и терати губу од себе!

 4. milorad says:

  treba da ih ispeglamo bre.Sve ostalo je gubljenje vremena i priprema nbovih napada u prvom zgodnom momentu od strane điptarije, mi sa njima viiše nemamo šta da razgovaramo samo metak u glavu je dobar za tu gamad.To važi i za ustaše bilo koja druga priča o tome je čista naučna fantastika i ČISTA IZDAJA naše nacije i države.

 5. Ognjen says:

  A ima pravo da ubija srbe i da im vadi organe. I neće biti tenkova dok artiljerija dobro sve ne pravna.

 6. Beli Orao says:

  Не треба клор , долази Србска армада а шиптари пакујте магарце и преко Проклетија , то сам вам говорио прије годину дана али нисте чули сад ћете чути!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u