ХАРАДИНАЈ У СТРАХУ ОД СРПСКИХ ТЕНКОВА: Ако нападне Србија…

HARADINAJ U STRAHU OD SRPSKIH TENKOVA: Ako napadne Srbija…

21 avgusta 2018

Premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj poručuje da nema razgovara o granicama Kosova. On dodaje da će sed Albanci suprotstaviti i da se nada kako će se NATO braniti ako tenkovi Srbije pređu kosovsku granicu, mi smo ovde, niko drugi nije ovde“, rekao je Haradinaj, prenela televizija RTK 2.Kosovski predsednik Hašim Tači ima poverenje kosovskih institucija u pogledu dijaloga za uzajamno priznanje sa Srbijom, ali ne i za pregovore o granicama, naglasio je Haradinaj.

On je dodao da će biti smatrano nacionalnom izdajom ako neko pokuša da „pomeri granice“.

Kako je rekao Haradinaj, svako ko želi da pomera granice, treba da zna da pokreće novi rat, preneo je RTK 2.

Haradinaj tvrdi da „Kosovo ima ustavnu obavezu da zaštiti svakog građanina svoje teritorije“:

– Ako tenkovi Srbije pređu kosovsku granicu, mi smo ovde, niko drugi nije ovde. Mi imamo pravo na samoodbranu. To ne sprečava pravo NATO da se brani. Ako napadne Srbija, NATO će pomoći ako može, ako ne, kazaće srećno – rekao je Haradinaj.

Kako je rekao, ideja da se Preševska dolina priključi teritoriji Kosova je nešto što je nemoguće postići.

Priznanje treba da bude, rekao je Haradinaj, između dve države sa sadašnjim granicama, bez ikakvog pomeranja.

– Znate šta znači dirati teritoriju i niko nema ovakav mandat da pregovara o teritoriji Kosova. Dijalog je politički samo za uzajamno priznanje. Želja ostaje, ali da bi se pomerala ova teritorija Kosova, nema mandat ni predsednik Tači, niti bilo ko drugi – rekao je Haradinaj.

Kako je rekao, „uzećemo dolinu rado, ako nam je Srbija da, želeći to, ali niko nema pravo da pregovara o nezavisnosti teritorije Kosova koja je proglašena 17. februara“.

On je rekao da su izgubljeni životi „za ove granice, za ovu realnost“ i da bi preispitivanje tog postignuća bila greška za Prištinu.

– Mi prepoznajemo da Albanci i svi ostali ovde žive i poštuju druge zajednice, ali je rasprava o pomeranju teritorije nacionalna izdaja – rekao je Haradinaj.

– Niko nema pravo i ko god govori (o granicama) to je nacionalna izdaja – rekao je Haradinaj i dodao da „pomeranje sadašnje teritorije zemlje ili operacija na postojećoj teritoriji zemlje, ili akcija protiv teritorije na kojoj smo proglasili nezavisnost – predstavlja izdaju.

Tači bi otvaranjem ove teme bio protiv odgovora Beogradu da na kraju „niko nikome ne bi trebalo da da ništa“.

– Niko nema mandat da govori o granicama. Ne želim da pričam o teritoriji. Predsednik Tači ne bi trebalo da se usudi, premijer se ne usuđuje, a ni predsednik Skupštine Veselji ne bi trebalo da govori o teritoriji. Nema dijaloga kada govorimo o teritorijama. To je poziv na rat– rekao je on.

– Kršenje (integriteta) teritorije zemlje je rat – smatra Haradinaj, prenela je RTK 2.

KOMENTARI13 komentara

 1. Aleks says:

  Pa sa kojim pravom ste onda vi to radili. Niko nema prava sem vas . Samo klora treba pustiti u doline

 2. Milan says:

  Pretvoriće se u senku od strahovanja dok ga konačno ne skebamo. Jedno je tek biti član UČK i otimati i to još uz podršku NATO-a, a sasvim drugo je umeti pravilno vladati.

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Kad-tad će van NATO reći "srećno, snalazite se sami", i to odmah čim Srbija uđe u ODKB a ruske baze budu na granici sa KiM.

  • Veliki brat says:

   Nem tu logike. Ruska vojska ne može uopće doći do Srbije, jer nemaju pravo preleta kroz zračni prostor NATO zemalja, a Srbija je u okruženju NATO-a.

   • Milica says:

    Ne vidjeno si glup pa zato ne vidiš ni logiku. Ko sme da obori ruske avione kad polete?! Već je bilo tako da im Mumuni i Bugali nisu davali pravo preleta za transportne avione koji lete na nižim visinama koji zbog toga i mogu biti na udaru PVO. Rusi su samo saopštili jednog dana: Kako hoćete. Mi Vas obaveštvamo da danas polećemo. Niko se nije usudio da ih gadja. E to je pravi VELIKI BRAT, a ne tu makar ko. A tek na kojim visinama odavno lete ruski strateški borbeni avioni te zbog toga i ne mogu biti na udaru PVO sa zemlje. Još važnije je da gadjaju mete na rastojanju do 4.500 km. Tamo iza Urala ćim se iz baze podignu na nebo mogu da gadjaju ciljeve do Virovitice. Ne moraju ni da doleću do Rostova ili do Krima. Takodje iz podmornica iz Crnog mora mogu ili sa ratnih brodova mogu da gadjaju precizno ciljeve na većim rastojanjima. Jesu li iz Kaspisjkog mora za putinov rodjendan gadjali ciljeve u Siriji? A tek ovo novo naoružanje. Ja sam žena pa to znam, ama koji si ti jad.

    • Velika Metla says:

     Milica,zna on to,nego mu nije interes da to i pomene!

     • Milica says:

      Ne pominje to zato što se boji za braću po oružju, a i za svoju pokvarenu glavu. Za njih je užasavajući scenario ako se Srbija otrezni i okrene ka Rusiji. Ali za to njihova cura Kolinda zna da treba da sačuva krvatske pozicije te itekako odmaršira do Moskve.

   • Hruscov says:

    Ne treba nama rusija ni niko, treba nam oruzje i da svet progleda kroz prste na 48 sati i resicemo problem jednom za svakda, samo sto ce Jadransko more imati oblnu gozbu za pridosle ajkule.

   • Ja says:

    Ma sve će neko pitati te male usrane državice koje su na putu do Srbije i Kosova a da vidim da neko metak opali na Ruse doterase avijone u Beograd i ako im je prelet bijo zabranjen i šta što neko se ne sprostavi nema muda prazne puške...

   • Velika Metla says:

    Velika kukavica,ne treba nama Rusija da bi smo se vama usRašama,balijama i šLIHtarima "načestitali"milih majki,nego da drže nacistički zapad po strani! Srbija je UVEK bila okružena sa služinčadima! Za vreme Turaka,pa za vreme Austro-Ugara,pa za vreme Germana,pa sada za vreme naci-amerike,i UVEK smo zadržavali svoje dostojanstvo i slobodu,za razliku od pomenutih kukavica i služinčadi,koji geće UVEK drže na kolenima u znak predostrožnosti! Ali govoriti pomenutim usRašama,balijanderima i šLIHtarima o dostojanstvo i slobodi je isto što i ppišati u okean! Nisu oni kao rulja predodređeni da budu slobodni i dostojanstveni! Njima je slugarenje znak raspoznavanja! Nemam ja protiv njihovog slugarenja ama baš ništa,nego kad mi počnu mahati ispred nosa s time kako je slugarenje dobro,i kako su Srbi loši (jer ih potsećamo da su bedna služinčad)zato što nećemo da budemo služinčad kao pomenuti onda se moram braniti i terati gubu od sebe!

 4. milorad says:

  treba da ih ispeglamo bre.Sve ostalo je gubljenje vremena i priprema nbovih napada u prvom zgodnom momentu od strane điptarije, mi sa njima viiše nemamo šta da razgovaramo samo metak u glavu je dobar za tu gamad.To važi i za ustaše bilo koja druga priča o tome je čista naučna fantastika i ČISTA IZDAJA naše nacije i države.

 5. Ognjen says:

  A ima pravo da ubija srbe i da im vadi organe. I neće biti tenkova dok artiljerija dobro sve ne pravna.

 6. Beli Orao says:

  Ne treba klor , dolazi Srbska armada a šiptari pakujte magarce i preko Prokletija , to sam vam govorio prije godinu dana ali niste čuli sad ćete čuti!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *