ХАРАДИНАЈ: Уклоњена је препрека демаркацији, али са Српском листом још нисмо…

ХАРАДИНАЈ: Уклоњена је препрека демаркацији, али са Српском листом још нисмо…

25 фебруара 2018

Косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је да је уклоњена препрека да се изгласа Закон о ратификацији споразума о демаркацији са Црном Гором.

Он је на ванредној конференцији за новинаре појаснио да нацрт Закона садржи споразум из 2015., заједничку изјаву председника Хашима Тачија и Филипа Вујановића, као и Извештај комисије за обележавање границе са Црном Гором, уз уважавање захтева Демократског савеза Косова.

„Направио сам политички потез. Сагаласио сам се са захтевом ДСК. Као што видите, у Закону који је упућен посланицима у члану 3, тачка 1.тачка 2. наводи се да се службена документација Комисије за обележавање државне границе узима као оријентација. Дакле, то је био захтев ДСК који смо прихватили како бисмо ишли напред“, навео је Харадинај.

Одговарајући на питање новинара о ставу Српске листе о демаркацији он је рекао да још нема консензуса, преноси РТК2.

„Још увек немамо консензус са Српском листом, нисмо се договорили, не знам да ли ћемо се договорити’’, рекао је Харадинај.

Он је оценио и да је, што се њега тиче захтев ДСК био непотребан и додао да верује да су створени услови за ратификацију Споразума о разграничењу.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u