ХАРАДИНАЈ ЗА ББЦ: Нема уступања територије Београду

HARADINAJ ZA BBC: Nema ustupanja teritorije Beogradu

28 februara 2018

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da je u potpunosti protiv „ustupanja teritorije“ Beogradu i „promene granica“, jer „takve priče dovode do tragedija“.

Na pitanje da li je spreman da ustupi severni deo teritorije Kosova Beogradu, kako bi se rešio spor između dve strane, Haradinaj je odgovorio da su „priče o teritorijama dovele do tragedija i ratova na Balkanu“, istakavši da ne želi još jedan rat u regionu.

Novinar britanskog medijskog servisa konstatovao je da Haradinaj ima „prozor mogućnosti“, a to je, ističe novinar emisije „Hardtok“, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, „koji je rešen da uvede Srbiju u evropsku budućnost i mnogima se čini spremnijim za kompromis nego što su to bili srpski lideri u prošlosti“.

– Zainteresovani smo da sednemo za sto sa predsednikom Vučićem i da završimo ono što je ostalo otvoreno između Kosova i Srbije, a to je priznanje – rekao je Haradinaj.

Međutim, naglasio je da o razmeni teritorija ne želi da razgovara jer je, ponovio je, to dovelo do ratova u prošlosti.

– Ako otvorimo to pitanje, to je priča bez kraja i konca. Ja sam u potpunosti protiv toga. Još nosimo rane iz ranijih tragedija i ne želimo da ih ponovo otvaramo – zaključio je Haradinaj za BBC.

KOMENTARI6 komentara

 1. Ilija Krneta says:

  pokrajina pod rezalucijom 1244 nemoze postati nezavisno kosovo albanija kosovo srbija emigranti albanski su dosli na kosovo 1948 godine sto ih je tito naselijo tito okupirao srbiju i srbsku naciju 1946 godine SRBI TO NESMU DOZVOLITI nego jos traziti odstetu od jugoslovena za izdaju srbske zemlje

 2. Nebeska Srbija says:

  Daces daces nego sta ces...kad te tvoji nalogodavci puste niz vodu..

 3. Batina says:

  mars gubavce.

 4. goran says:

  Ovom zlocincu zelim da ga crvi pojedu sto pre.

 5. Bojan says:

  Zlikovče, omastićeš konopac kad tad!

 6. Idi begaj:) says:

  UBICA I KOLJAC SRPSKE NEJACI!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *