ХАРАДИНАЈ ЗАТРЕСАО БАЛКАН: Спречио сам пљачку 10 милијарди евра и план Вучића, Раме и Тачија о подели КиМ

HARADINAJ ZATRESAO BALKAN: Sprečio sam pljačku 10 milijardi evra i plan Vučića, Rame i Tačija o podeli KiM

17 oktobra 2019

Odlazeći premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da je sprečio pljačku 10 milijardi evra, plan koji bi, prema njegovim rečima, bio realizovan podelom tzv. Kosova.

Za ovo okrivljuje Aleksandra Vučića, Hašima Tačija i Edija Ramu, koji su prema njegovim rečima bili tvorci plana podele.

Haradinaj je za Oranjuz naveo da je tajni razlog političke krize na Kosovu bila budućnost rudnika Trepča u Mitrovici.“Sa investicijom koja ne prelazi 140 miliona evra, Trepča daje neto dobit od oko 500 miliona evra godišnje, za 20 godina pravi 10 milijardi evra, u čemu tzv. Kosovo i Srbija treba da uživaju“, rekao je Haradinaj.

On je izjavio i da je sprečio pljačku i ponovio navode da je trojac Vučić, Tači i Rama začetnik plana za podelu tzv. Kosova.

Međutim u tekstu u kojem se najavljuje Haradinajev intervju još nema detalja o tome u kakvoj su vezi 10 milijardi evra, Trepča i sprečavanje podele.

“Zaustavio sam pljačku od 10 milijardi evra, koja bi se realizovala kroz plan podele tzv. Kosova. To je bio tajni ekonomski cilj u planu razmene teritorija između tzv. Kosova i Srbije. Tači, Vučić i Rama bili su partneri u realizaciji ove šeme. Ali zaustavio sam ovu pljačku i rudnik Trepča, danas već dva meseca, pripada samo tzv. Kosovu“, rekao je Haradinaj.

Međutim, tu nije stao sa optužbama.

Izjavio je i da je ministar spoljnih poslova Albanije, Gent Cakaj radio protiv tzv. Kosova, “dok se Ditmir Bušati odupirao planu podele dok ga nisu uklonili i na njegovo mesto doveli Cakaja, koji je bio vrlo aktivan, međunarodno promovišući projekat“.

Kad je reč o njegovoj ostavci, za to je naveo da su ga prisilili “međunarodni, ali i unutrašnji faktori“.

Aljbinu Kurtiju je poručio da greši ukoliko ukloni taksu od 100 odsto koju je njegova vlada uvela na robu iz Srbije i BiH.

On je rekao i da je “Balkanski Šengen bez tz Kosova veoma velika greška“.

(Kosev)

KOMENTARI3 komentara

  1. persida says:

    Zena sa kojom Haradinaj zivi, unistice ga tako da od njega nece ostati ni delovi. Zapamtite sta sam rekla i zapisite datum.

  2. Vladimir says:

    Ako je ovo tacno,to ide nama u prilog,zamrznut konflikt....

  3. Velika Metla says:

    Ma,pustite šta on kevće. Ako su i postojali ti milioni,onda ovaj kevće jer se on nije "ugradio" u podelu miliona. Mada,koliko verujem šlihtarima toliko verujem i Vučiću. Ni manje,ni više. Nego,bilo bi interesantno čuti šta kaže srbski osvedočeni i ovekovečeni prijatelj SAVETNIK Bler?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *