ХАРАДИНАЈ ЗВЕЦКА ОРУЖЈЕМ: Границе се мењају само ратом

ХАРАДИНАЈ ЗВЕЦКА ОРУЖЈЕМ: Границе се мењају само ратом

8 августа 2018

Тзв.косовски премијер Рамуш Харадинај напомиње да се противи подели Косова или „корекцији границе“ са Србијом, док косовски председник Хашим Тачи истиче да подржава „преиспитавање граница“ са Србијом, јер то сматра „једином могућношћу да се Прешево, Бујановац и Медвеђа припоје Косову“.

„Границе се постављају ратом, само ће их рат променити. Сви Албанци би волели да се Прешево припоји Косову, али знате да су границе постављене са уласком НАТО, 10.000 људи је погинуло због тих граница, не можете се играти са границама“, рекао је Харадинај после састанка косовске владе.Истовремено, косовски председник Хашим Тачи поручује да подржава „преиспитавање граница“ са Србијом јер то сматра „једином могућношћу да се Прешево, Бујановац и Медвеђа припоје Косову“.

„Да будем сасвим јасан, ја сам временом одбацио опцију поделе и размене територија, овде причам само о преиспитивању, односно корекцији границе мировним путем и то за добробит Косова“, написао је Тачи на Фејсбуку.

Тачи тврди да противници овог предлога врше пропаганду за поделу и размену територија и наводи да у тој ситуацији грађани Косова треба на референдуму сами да одлуче ко је у праву и која је опција у интересу Косова.

Како преноси РТК2, Харадинај се захвалио команданту америчких снага Кфора Нику Дучићу, којег је назвао „Американцем косовско-српског порекла“, на „добро обављеном послу у близини језера Газиводе“.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Velika Metla says:

    Ваше "ратовање"смо видели 1999.године,кад сте побегли главом без обзира! Да вам није дроге и наци-американаца не би сте се зауставилиу бежанији до Сомалије! Историја се понавља,а ви нисте ништа научили из те историје! Нема везе,понављање је мајка знања!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u