ХАРАДИНАЈ ЗВЕЦКА ОРУЖЈЕМ: Границе се мењају само ратом

HARADINAJ ZVECKA ORUŽJEM: Granice se menjaju samo ratom

8 avgusta 2018

Tzv.kosovski premijer Ramuš Haradinaj napominje da se protivi podeli Kosova ili „korekciji granice“ sa Srbijom, dok kosovski predsednik Hašim Tači ističe da podržava „preispitavanje granica“ sa Srbijom, jer to smatra „jedinom mogućnošću da se Preševo, Bujanovac i Medveđa pripoje Kosovu“.

„Granice se postavljaju ratom, samo će ih rat promeniti. Svi Albanci bi voleli da se Preševo pripoji Kosovu, ali znate da su granice postavljene sa ulaskom NATO, 10.000 ljudi je poginulo zbog tih granica, ne možete se igrati sa granicama“, rekao je Haradinaj posle sastanka kosovske vlade.Istovremeno, kosovski predsednik Hašim Tači poručuje da podržava „preispitavanje granica“ sa Srbijom jer to smatra „jedinom mogućnošću da se Preševo, Bujanovac i Medveđa pripoje Kosovu“.

„Da budem sasvim jasan, ja sam vremenom odbacio opciju podele i razmene teritorija, ovde pričam samo o preispitivanju, odnosno korekciji granice mirovnim putem i to za dobrobit Kosova“, napisao je Tači na Fejsbuku.

Tači tvrdi da protivnici ovog predloga vrše propagandu za podelu i razmenu teritorija i navodi da u toj situaciji građani Kosova treba na referendumu sami da odluče ko je u pravu i koja je opcija u interesu Kosova.

Kako prenosi RTK2, Haradinaj se zahvalio komandantu američkih snaga Kfora Niku Dučiću, kojeg je nazvao „Amerikancem kosovsko-srpskog porekla“, na „dobro obavljenom poslu u blizini jezera Gazivode“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Vaše "ratovanje"smo videli 1999.godine,kad ste pobegli glavom bez obzira! Da vam nije droge i naci-amerikanaca ne bi ste se zaustaviliu bežaniji do Somalije! Istorija se ponavlja,a vi niste ništa naučili iz te istorije! Nema veze,ponavljanje je majka znanja!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *