Hašim Tači progovorio srpski

Hašim Tači progovorio srpski

23 jula 2013

Hasim-Taci-3-12078327152Na otvaranju nove zgrade opštine u Gračanici, donacije EU, premijer Kosova Hašim Tači je okupljene građane pozdravio na srpskom. Danas je otvorena nova zgrada opštine za koju je 2011. godine kamen temeljac postavio predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo, a čiju je gradnju finansirala Evropska unija sa 522 hiljade evra.

Zgradu su otvorili specijalni izaslanik EU na Kosovu Samuel Žbogar i premijer Kosova Hašim Tači.Žbogar je rekao da je taj objekat od 422 kvadrata moderan i funkcionalan i spreman da se u njega useli administracija koja će na najbolji i najkvalitetniji način pruzati usluge građanima.

Zgrada je izgrađena po svim standardima i omogućava lak pristup i invalidima.

Tači je nakon što je na srpskom pozdravio okupljene rekao na albanskom da je danas poseban dan za Gračanicu i Kosovo u celini.

– Pre tri godine ovde smo sa Barozom postavili kamen temeljac, a sada sa kosovskim i evropskim zvaničnicima otvaramo zgradu. Izgradnja tog objekta je najbolji dokaz da radimo za novo evropsko Kosovo – rekao je Tači.

On je kazao da se obraća svim građanima Kosova i ocenio da Kosovo pravi značajne korake, između ostalog, i u procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije kroz razgovore koji se vode u Briselu.

Tači je na današnjoj ceremoniji u Gračanici istakao da se obavezuje da pomogne svim građanima kako u Gračanici, tako i u Mitrovici, Leposavicu, Zvečanu i drugim kosovskim sredinama.

Svečanosti su prisustvovali i zamenik premijera Kosova i ministar lokalne samouprave Slobodan Petrović i gradonačelnik Gračanice Bojan Stojanović.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *