Хашки трибунал саопштио да је вештак Душан Дуњић умро природном смрћу

Haški tribunal saopštio da je veštak Dušan Dunjić umro prirodnom smrću

26 oktobra 2015

Dusan-Dunjic2506Haški tribunal saopštio je danas da je autopsija pokazala da je veštak odbrane Dušan Dunjić (65), koji je preminuo prošle nedelje u Hagu, umro prirodnom smrću.

„Nakon smrti veštaka odbrane Dušana Dunjića prošle sedmice, holandske vlasti izvršile su autopsiju, kojoj je takođe prisustvovao patolog iz Srbije koji je pratio ceo postupak. Nakon rezultata autopsije zaključeno je da je g. Dunjić umro prirodnom smrću“, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Dunjić je bio stručnjak za sudsku medicinu iz Srbije. i trebalo je prošle sedmice da svedoči na suđenju u predmetu Ratka Mladić, podsetio je Haški tribunal.

„Dunjić je prošlog četvrtka trebalo da svedoči u sudnici, ali je pronađen mrtav u hotelu Kraun plaza u Hagu. Pronašli su ga službenik hotela i predstavnik Međunarodnog suda“, navodi se u saopštenju.

O tome je, dodaje se, odmah obaveštena hitna služba, koja je potvrdila smrt Dunjića, a holandske vlasti počele su da sprovode istragu o njegovoj smrti.

Inače, Dunjić je do sada u više predmeta sedočio pred Međunarodnim sudom.

Bio je veštak tužilaštva na suđenjima u predmetima Milan Milutinović i drugi, Vlastimir Đorđević i Ramuš Haradinaj i drugi.

Na suđenjima u predmetima Radovan Karadžić, Stanislav Galić, Dragoljub Kunarac i drugi i Vujadin Popović i drugi, Dunjić je svedočio kao veštak odbrane, navedeno je u saopštenju Tribunala.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *