ХАШКИ ТРИБУНАЛ ЗА СРБИЈУ, А ЛОНДОНСКИ ЗА КИНУ: Пекингу суде за заједнички злочиначки подухват (ВИДЕО)

HAŠKI TRIBUNAL ZA SRBIJU, A LONDONSKI ZA KINU: Pekingu sude za zajednički zločinački poduhvat (VIDEO)

29 maja 2021

“U najmanju ruku, američka duboka država zajedno sa britanskom dubokom državom stoji iza Ujgurdskog tribunala koji je napravljen da bi se Kina predstavila kao zločinačka, što je isto radio Haški tribunal Srbima”, kaže branilac generala Ratka Mladića, advokat Branko Lukić koji je gostovao u 10. emisiji serijala “Srbija do Šangaja”.

“U najmanju ruku, američka duboka država zajedno sa britanskom dubokom državom stoji iza Ujgurdskog tribunala koji je napravljen da bi se Kina predstavila kao zločinačka, što je isto radio Haški tribunal Srbima”, kaže branilac generala Ratka Mladića, advokat Branko Lukić koji je gostovao u 10. emisiji serijala “Srbija do Šangaja”.Branko Lukić smatra da iako je Haški tribunal za bivšu Jugoslaviju osnovan rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih Nacija, u to vreme disbalansa u međunarodnoj politici, kada je, kako kaže, postojala jedina super sila Amerika, taj tribunal je proizvod američke želje za dominacijom sveta i da se osude svi koji pruže otpor širenju NATO pakta.

“Takav tribunal nije bio ni predviđen, a nije ni mogao da donese pravdu nego je doneo samo nepravdu”, navodi Lukić govoreći o pravilima tribunala i kako je neosnovano oformljen i zašto ga predvodi Džefri Najs.

Lukić iznosi činjenice navodeći da kada je tužilaštvo u Hagu videlo da im je teško da dokazuju zločine protiv Srba, Karla Del Ponte u predmetu Dušku Tadiću uvela teoriju Zajedničkog zločinačkog poduhvata u praksu tribunala, iako on ne postoji u dokumentima tribunala.

“Teorija zajedničkog zločinačkog poduhvata je dizajnirana da osudi sve bez ozbira na krivicu”, tvrdi Lukić.

“Pandorina kutija je otvorena osnivanjem međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju, a iz te kutije šta će da izađe Bog dragi zna”, kaže Lukić i dodaje da je očigledno da je Ujgurski tribunal za Kinu, kao što je za bivšu Jugoslaviju osnovan Haški.

“Videli smo šta su glavni ciljevi vezani za Ujgurski tribunal. Pošto znaju da ne mogu da nametnu prisilno izvršenje svojih nekih presuda za koje ne znaju kako će izgledati, oni su rekli da države međunarodne organizacije i međunarodne firme i institucije treba da razmisle na koji način će oni da sankcionišu Kinu u međunarodnim odnosima, političkim i trgovačkim. Glavni dizajn ovog Ujgurskog tribunala je da prisili one zemlje koje se još kolebaju da li da se suprotstave Kini to urade”, objašnjava Lukić.

Aleksandar Pavić govori da je po konvenciji o genocidu Ujedinjenih Nacija jedan od elemenata za genocid postojanje plana i pita da li je ikada dokazano u slučaju Mladića, Karadžića ili bilo koga iz Republike Srpske da je postojao plan za činjenje genocida.

“Ne, ali sud to ne interesuje. Tribunal u Hagu nije zainteresovan za to. Pošto nisu mogli da nađu nikakav dokaz za plan, jer ne postoji, a morao je da se kreira, tužilac Piter Mekloski, koji je vodio sve postupke za Srebrenicu, izmislio je sastanak između 12. i 13.jula ‘95. godine kada je navodno na tom sastanku donešen plan da se pobiju bosanski Bošnjaci”, ističe Lukić i dodaje da nigde ne postoji trag kao dokaz o tom sastanku, a kaže da su u tribunalu imali uvid u svu moguću dokumentaciju.

Lukić smatra da može da se napravi analogija nas i ovoga što će uraditi Kini.

“Rekao bih ista metodologija, međutim, mnogo je lakše bilo raditi protiv Srba, zbog jačine i brojnosti. Znamo da su Zapadni mediji artiljerija NATO pakta. Prvo po vama pucaju Bi-Bi-Si, Si-En-En, mediji, propaganda, a tek onda rakete. To je samo alat pritiska na neodlučne zemlje koje treba da se ucene da bi se svrstale na stranu protiv Kine i naravno Rusije”, naglašava Lukić.

Lukić govori da pritisci neće lako prestati i da po njegovom mišljenju, Kina treba da objasni da ukoliko je bilo ubistava to mora da se veže za borbe i terorističke akte.

“Ujgurski tribunal će da pokazuje samo jednu stranu, kao što je radilo i tužilaštvo u Hagu. Svi predmeti su bili zasnovani da su Srbi ratovali protiv civila. Koliko je to bezočno govori da je Srba bilo duplo manje vojno sposobnih i vojno angažovanih od druge strane. Plus što je druga strana imala pomoć NATO pakta i pomoć regularne hrvatske vojske. Sedam vojnih sila se borilo protiv vojske Republike Srpske”, navodi Lukić i predlaže da Kina na vreme preduzme nešto i jedini način da se odgovori Zapadu je da Kina krene u medijsku ofanzivu koja će da košta, ali Kina ima novac i, kako kaže, neka plaća novine.

“Nije dovoljan Si-En-En, to mora da se kaže i na Bi-Bi-Si. Neka ih odbiju mediji, ali mora da se krene proaktivno, ne može samo da se čeka i analizira. Šteta će da bude naneta, treba je smanjiti”, kaže Lukić.

Aleksandar Pavić smatra da pritisak Zapada neće pasti, samo će da raste i Ujgurski tribunal će biti korišćen i za pitanja Tajvana i za sve gde mogu da se ugroze ili poremete kineski interesi.

“Pratićemo zasedanje pa ćemo da vidimo šta će biti. Ovo će da ima ozbiljne geopolitičke posledice. Rad Haškog trinubala je definitivno jedno korisno iskustvo na osnovu kojeg može da se predvidi mnogo toga. Nadam se da će naše iskustvo i ipak uspešna odbrana s obzirom na okolnosti, pomoći Kinezima, Rusima i drugima koji hoće da se suprotstva ovom svetskom bezakonju”, zaključuje Pavić.

(IN4S)

KOMENTARI8 komentara

 1. test01 says:

  Kina je malo veci zalogaj koji moze nekome da zastane u grlu - ne bojim se za njih a uostalom Kina radi zajedno sa zapadom (fasitickim korporacijama) i u mnogocemu prednjace u globalizmu i totalnom krsenju ljudskih prava.

 2. Covid histery idiot says:

  No dobro, nisu nam pomogli '90-ih, gledali su svoja posla i mislili da ce nesmetano nastaviti da se razvijaju dok ova zapadna gamad i njihove balkanske podguzne muve - kroati,munjozi i siptari, ratuje protiv nas. Mi smo znali da tako nece ici. I sada su naci-fasisticki anglo-cionisticki vatikaneri krenuli na njih.

 3. goran says:

  Kina da formira sud u Pekingu zbog zločina SAD po cijelom svijetu, npr za Irak, Avganistan, Srbiju pa da vidi kako je to kada se otvori lov na divljač sitnog zuba.

 4. Pravda says:

  Kad se otvori tribunal za pirgave na ostrvima ce ostati samo garavi. Niko u cijelome svijetu nije pocinio toliko zlodjela kao pirgavi.

 5. petrovgrad says:

  prevod za Srbe duboka država se na srpskom prevodi država u državi.

 6. Beli Orao says:

  Paša te tuži paša ti sudi ! Kako kazniti takvog ? Prošla su vremena handžar pa od pupka pa do grla ! Ali prigušivač i jednog po jednog kad se najmanje čuva kad se osjeća “ ko svoj na svome “ ! Tup i nema ga .

 7. Velika Metla says:

  POTOPITI PIRGAVO OSTRVO ZLA, OBAVEZNO SA SVIM STANOVNIŠTVOM. TA BAGRA NE ZASLUŽUJE MESTO NA OVOJ PLANETI !

 8. miliorad5 says:

  hahah ma sudiće im sigurno:)Ovo je komedija ali kinezi nisu baš poznati po engleskom smislu za humor.Presešće im SVAKI divljački ispad koji prave sa zapada protiv kine, a naročito britaniji.Imaju kinezi mnogo iskustva sa njima a DUG britanaca prema kinezima,dug u KRVI, ne mogu da isplate englezi, makar sad svi ušli u atlantik i podavili se 3x, a kinezi itekako pamte to.Samo polako,božje vodenice melju polako ali sigurno,dolazi je vreme naplate dugova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *