ХАШКИ ТУЖИЛАЦ ТВРДИ: „Ослобађање“ Милошевића наручили и „завршили“ Руси!

HAŠKI TUŽILAC TVRDI: „Oslobađanje“ Miloševića naručili i „završili“ Rusi!

17 avgusta 2016

Former Yugoslav President Slobodan MilosevicBivši glavni tužilac na suđenju Slobodanu Miloševiću Džefri Najs kaže da su na delu nečasni i neosnovani pokušaji da se rehabilituje predsednik Jugoslavije.

Najs je za Radio Slobodna Evropa rekao da je u pitanju vađenje jedne rečenice iz konteksta i ističe da u procesu protiv Radovana Karadžića nije suđeno Miloševiću.

On smatra da su takvi navodi britanskog novinara Nila Klarka „verovatno deo kampanje orkestrirane iz Srbije – i moguće je iz Rusije“.

Najs tvrdi da je, iako su na svim stranama činjeni ratni zločini, „jednostavna i neoboriva činjenica da je u sukobima 1990-ih daleko najviše zločina počinila Srbija – i po broju i po težini – i oni vode ka Miloševiću“.

To je, kaže, konstatovalo i sudsko veće na kraju prezentovanja dokaza tužilaštva, ali je Miloševićeva smrt onemogućila izricanje presude, naglašava Najs.

On ukazuje da je veoma važno imati u vidu da se svaki postupak vodi posebno, te da to znači da dokazi u procesu jednom optuženom, u ovom slučaju Karadžiću, nisu toliko usredsređeni na ostala osumnjičena lica koja su pomenuta u ovom predmetu, dakle na Miloševića.

– Ako je neko zainteresovan da detaljno istražuje treba da se fokusira na odluku sudija u procesu Miloševiću na kraju izvođenja dokaza tužilaštva – ističe Najs.

On objašnjava da je utvrđivanje krivice ljudi poput Miloševića, Karadžića, Mladića i ostalih veoma kompleksan proces za šta je potrebno pažljivo razmatranje svih dokaza.

– Ne postoji prečica za ljude, poput Klarka, koji nastoje da rehabilituju Miloševića tako što istrgnu jedan paragraf iz cele presude, pogrešno ga citirajući i koristeći van konteksta – zaključuje bivši tužilac Najs.

KOMENTARI12 komentara

 1. Jovan says:

  Milosevic je ubijen nevin, bez ijedne krivice za rat u ex-yu. Rat su poceli, vodili i okupacijom Srbije zavrsili i zlocine pocinili Natofasisti. Budaletina i fizicki i duhovna nakaza Najs moze samo da jede g.. dok ne dodje vreme da se njemu sudi.

 2. Batina says:

  Picka vam materina, ima li nesta a da Rusi nisu krivi?

 3. G.D says:

  ruski govnari i zlocinci su urgirali za balkaskog koljaca i kasapina! Nista neobicno govna podrzavaju druga govna!

  • Milan+ says:

   Tisina, pokatolicena / poturcena konjino !! Nema casnijeg ni veceg naroda od Rusa, ni vecih g.vana od unijata i poturica.

   • G.D says:

    haha tisina tamo smrdijanska pseta,opancarski cigani,niza raso podljudi! Ne lajte dok vasi gospodari Hrvati dolaze da ne dobijete po njusci! Dolazi vrijeme obracuna ovaj put ce bojovnicke trupe postaviti Sahovnicu u sred beograda da se zna tko je osvojio i pokorio smrdiju! Hahaha! ZA DOM SPREMNI!

    • Kajzer Milutin says:

     Kaži mami da ne pušta vodu kad se iskenja, da ne odeš u kanalizaciju. hahahahaha

     • G.D says:

      izjebat cu ti mamu da bude prezadovoljna posto ste vi smrdijanci nesposobni! Zenske vam bjeze i udaju se za Hrvate i albance! Jadnici smrdijanski

    • Predrag says:

     Ne zna se ko je gori poturica ili pokatolik ; ali svedno losi su Srbi !!!

 4. Kajzer Milutin says:

  Možeš dupetom da izjebeš i mene, pošto ti je to jedini polni organ. Usta su ti zamenila dupe i ona ti služe samo da sereš. Zato vam se najbolje ženske udaju za Srbe, jer vi samo volite da primate pimpek u bulju. HAHAHA!!!

 5. hrvoja says:

  miosevic je heroj spasija hrvate od cetnika

 6. G.D says:

  haha balkanski kasapin je crknuo u Hagu kao pseto! Kao sto ste i svi vi u smrdiji! Pokajte se i vratite se u pravu krscansku vjeru da posle ne bude kasno! Hahaha

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *