ХДЗ ЋЕ ОБРАТИ БОСТАН: већину у Сабору Хрватске поново ће највероватније чинити СДП уз помоћ СДСС-а и италијанске мањине

HDZ ĆE OBRATI BOSTAN: većinu u Saboru Hrvatske ponovo će najverovatnije činiti SDP uz pomoć SDSS-a i italijanske manjine

17 novembra 2015

milorad-pupovac-zoran-milanovic-tomislav-karamarko-hrvatska-izbori-srbi-gl-1446938079-780031Tako je to kad se na izborima ne dobije apsolutna većina, a na izbore se izađe bez pouzdane koalicije.

Po svemu sudeći, do kraja ove nedelje Karamarkovoj Hrvatskoj demokratskoj zajednici dogodiće se da će obrati bostan i ostati kratkih rukava. Na izborima su “karamarkovci” osvojili najveći broj mandata. Ali ne i toliki broj da sami formiraju vladu. A nijedna od manjih stranaka, partija, koalicija… neće s njima.

Najverovatnije, kako trenutno stvari stoje, na vlast će u Hrvatskoj ponovo zasesti Milanovićev SDP. S njom će u koaliciju, već je dogovoreno, Pupovčev SDSS i italijanska manjina zastupnika Furija Radina.

Pojedini “hrvatskijanski” mediji navode da predsednik “srbijanske” Vlade Aleksandar Vučić ne vrši pritisak na Milorada Pupovca da se prikloni Karamarku. U šta se vodstvo HDZ-a uzdalo, imajući u vidu Vučićevu čestitku Karamarku već istog jutra, nakon proglašenja pobede njegove stranke. I to, čini se, eto, Pirove pobede.

A koalicija Most, treća po broju osvojenih mandata, pritisnuta i unutrašnjim trvenjima, još uvek premišlja.

(Intermagazin)

KOMENTARI2 komentara

  1. separatistra says:

    jebali svinji mater ki god da dojde ovi ili oni hrvatska ostaje u rangu sa kosovon sve ratni zlocinac do unuka ratneg zlocinca ko i (re)publika tvorevina fasisticka teski zapad smo ju hu

  2. Batina says:

    Hebo vas tudjmanov srbin pupovac/smrdljivac. Popavac je tica koja smrdi i simbol je za smrad. E to vam je taj popovac-smrad. On ce ici na onu stranu koja ce da prevagne. A on inace predstavlja fantome srbe, iliti one srbe koji ne postoje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *